Porty otwarte jednak nieotwarte ?

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

WSRH2
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 184
Rejestracja: 2012-03-13, 00:58
Lokalizacja: Wrocław

Porty otwarte jednak nieotwarte ?

Postautor: WSRH2 » 2015-07-14, 22:50

Witam, panowie kupiłem nowy router asusa, zmieniłem dostawcę internetu i mam problem z otwarciem portów dla konsol. Robię wszystko wg tego co jest na portforward.com czyli :

http://i.imgur.com/Qo7nMDB.jpg

pobrałem ze stronki portforward program do sprawdzania portów i co widzę, każdy z portów który jest na screenie jest NOT OPEN... o co chodzi ? co źle robię ?

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22070
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: Porty otwarte jednak nieotwarte ?

Postautor: ja.michal » 2015-07-14, 23:22

Jaki operator? Jeśli komórkowy to na standardowych ustawieniach ruch z internetu do klienta jest blokowany.

Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy
Posty: 10431
Rejestracja: 2008-03-19, 17:10
Lokalizacja: wa

Re: Porty otwarte jednak nieotwarte ?

Postautor: krystianb » 2015-07-14, 23:30

Kolega miał brać netię ETTH. WSRH2 router dostaje zewnętrzne IP zgodne z tym które wyświetla się na stronach typu whatismyip?
Firewall czy to w routerze czy w urządzeniu może blokować porty.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!

WSRH2
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 184
Rejestracja: 2012-03-13, 00:58
Lokalizacja: Wrocław

Re: Porty otwarte jednak nieotwarte ?

Postautor: WSRH2 » 2015-07-15, 07:57

Wyłączyłem firewalla w routerze i w systemie, dalej jest NOT OPEN

WAN ip pokazuje się takie samo w tym programie od portforward

Awatar użytkownika
Jo_gurt
** Moderator **
Posty: 16553
Rejestracja: 2007-11-16, 21:49
Lokalizacja: Lublin

Re: Porty otwarte jednak nieotwarte ?

Postautor: Jo_gurt » 2015-07-15, 08:15

Przekierowanie ps4 jest jakieś dziwne.
W sieci lan rozumiem usługi działają poprawnie, czyli porty np. 80 i 443 są otwarte na 192.168.1.250?

WSRH2
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 184
Rejestracja: 2012-03-13, 00:58
Lokalizacja: Wrocław

Re: Porty otwarte jednak nieotwarte ?

Postautor: WSRH2 » 2015-07-15, 09:41

No porty te co wymienileś pootwierałem tak jak na screenie, ale na portforward jest co innego napisane...

Awatar użytkownika
Jo_gurt
** Moderator **
Posty: 16553
Rejestracja: 2007-11-16, 21:49
Lokalizacja: Lublin

Re: Porty otwarte jednak nieotwarte ?

Postautor: Jo_gurt » 2015-07-15, 10:45

Nie mówię teraz o forwardzie. Chodzi mi o sprawdzenie wewnątrz sieci. Czyli np.
telnet 192.168.1.250 80
powinien się połączyć z komputera wewnątrz sieci.

WSRH2
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 184
Rejestracja: 2012-03-13, 00:58
Lokalizacja: Wrocław

Re: Porty otwarte jednak nieotwarte ?

Postautor: WSRH2 » 2015-07-15, 10:55

Jogurt, możesz napisać dokładnie co mam zrobić ?

Awatar użytkownika
Jo_gurt
** Moderator **
Posty: 16553
Rejestracja: 2007-11-16, 21:49
Lokalizacja: Lublin

Re: Porty otwarte jednak nieotwarte ?

Postautor: Jo_gurt » 2015-07-15, 11:07

192.168.1.250 - co to za maszyna? Co działa na porcie 80?

WSRH2
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 184
Rejestracja: 2012-03-13, 00:58
Lokalizacja: Wrocław

Re: Porty otwarte jednak nieotwarte ?

Postautor: WSRH2 » 2015-07-15, 13:22

koncowka 250 to stałe ip dla ps4, koncowka 222 to stale ip dla xbox one

penknife
Stały użytkownik forum
Posty: 92
Rejestracja: 2014-06-12, 06:30
Lokalizacja: G-cko

Re: Porty otwarte jednak nieotwarte ?

Postautor: penknife » 2015-07-15, 14:05

Ustaw przekierowanie portów lub DMZ dla jednego adresu/maszyny, zapisz ustawienia po czym, uruchom ponownie router. Na tym etapie testuj ostatnie ustawienie.

Awatar użytkownika
Jo_gurt
** Moderator **
Posty: 16553
Rejestracja: 2007-11-16, 21:49
Lokalizacja: Lublin

Re: Porty otwarte jednak nieotwarte ?

Postautor: Jo_gurt » 2015-07-15, 18:16

WSRH2 pisze:koncowka 250 to stałe ip dla ps4

Oki, w takim układzie na komputerze podłączonym do routera powinieneś móc się podłączyć do portu 80 telnetem.
W cmd/PowerShellu odpal komendę: telnet 192.168.1.250 80
Oczywiście po uprzednim włączeniu i odczekaniu na boot PSa.
Jeśli krzyknie, że "telnet jest nierozpoznany" lub coś podobnego, uruchom cmd/PowerShella jako admin i wklep:
dism /online /enable-feature /featurename:TelnetClient
i powtórz komendę telneta.
Potem napisz co się zadziało.

Awatar użytkownika
YaHooo
** Moderator **
Posty: 18115
Rejestracja: 2008-01-02, 14:38
Lokalizacja: Białystok

Re: Porty otwarte jednak nieotwarte ?

Postautor: YaHooo » 2015-07-20, 16:54

WSRH2 do testowania otwarcia portów na routerze lepiej będzie jak użyjesz jakiejś strony www przeznaczonej do tego celu. Chociażby pierwszy lepszy wynik z googla https://pentest-tools.com/discovery-pro ... nline-nmap
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)


Wróć do „Hyde-Park”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości