Jestem laikiem w tych sprawach,a chciałabym jakoś wykorzystać telefon, możę nie będę musiała kupować modemu?
Proszę nie odsyłajcie mnie do wcześniejszych postów, bo to dla mnie czarna magia, pomóżcie mi i wyjaśnijcie przystępnie.Bardzo proszę

Moderator: Moderatorzy
Krótki przepis na szczęście jak zainstalować telefon jako modem na porciemagda pisze:Mam telefon SE K700i i laptopa , czy można jakoś skonfigurować, aby łączyć się z laptopa z netem bezprzewodowo?...
Proszę nie odsyłajcie mnie do wcześniejszych postów, bo to dla mnie czarna magia, pomóżcie mi i wyjaśnijcie przystępnie.Bardzo proszę
ProszeAnonymous pisze:ze uzytkownika nie mam to musze dopisac kolejny post, niech jakis moderator zbije to w kupe...
Rozumiem, ze piszesz o tym konkretnym modeluAnonymous pisze:Jezeli telefon byl kupiony w sieci, to w telefonie masz ustawione polaczena,
Uwaga co do koment AT jak powyzej.Anonymous pisze:jezeli z telefonu spisujesz sobie CID to nie musisz kombinowac z komendami AT, poprostu standardowo tworzysz z polaczeniem z numerem...
simdata z ERYfuhmen pisze: mam modem netbox i simdatę z ery
Wczoraj Era miała jakieś kłopoty z siecią (przynajmniej w mojej okolicy).fuhmen pisze:wywala komunikat "protokół kontrolny połączeń ppp został zakończony", a z innymi kartami chodzi dobrze.
Zestaw połaczenie przez dil-up.Thom35 pisze: a czy jest jakiś inny program do SE zamiast tego dodawanego na płytce SE Suite?
Krótki przepis na szczęście jak zainstalować telefon jako modem na porcie
podczerwieni. Analogicznie postępujemy z instalacją modemu np. na porcie USB.
Krok 1 - instalacja Modemu. Wynik po instalacji ma być podobny do tego poniżej:
Proponuję udać się do symatycznego pana i wymienić kabel.Z nie orginalnymi tak jest.Albo działają albo nie będą działać.Jeśli to sklep spróbuj go podłączyć u sprzedawcy (może ma komputer) i będziesz pewny że kupisz dobry kabel.Didianna pisze:Co dalej z tym fantem?
A może to nie kwiestia kabla tylko, że czegos mi brak? Np jakiś programów związanych z telefonem albo czegoś innego? Problem w tym, że ja u tego Pana "sympatycznego" byłam ze swoim komputerem, i nie bardzo był szczęśliwy, że chciałam u niego to instalować, zresztą straszny przerób ludzi jest u niego. I wolałabym nie wracać...Jaco pisze:Proponuję udać się do symatycznego pana i wymienić kabel.Z nie orginalnymi tak jest.Albo działają albo nie będą działać.Jeśli to sklep spróbuj go podłączyć u sprzedawcy (może ma komputer) i będziesz pewny że kupisz dobry kabel.Didianna pisze:Co dalej z tym fantem?
Łatwo powiedzieć, zreszta nie wiem czy sie zna czy nie. Ważne że ja się chcę poznać:)Do sprawy: Stery mialam, zainstalowalam,wywalilo ze niezgodne z XP, ale standardowo pociagnelam instalacje do konca, i niby ok. Podlaczylam fona.Wykryl nowe urzadzenie, zainstalowal,zrobilam restart. Mam sp2. Telefonu nie widac:). Albo nie wiem gdzie go szukac. W programach mam info o sterach, tylko z opcja ze moge je odinstlowac.Jaco pisze:No to masz już odpowiedz.Skoro sprzedawca tylko sprzedaje i nie zna się to po co było kupować u niego.Można było pójść do innego i może było by inaczej.Ale do sprawy.Z kablem powinnaś mieć stery.Najpierw instalujesz stery i podłączasz fona.System powinien ci wykryć telefon.Zrób restart to niekiedy pomaga i windki to lubią.Masz może SP2?Niekiedy bez niego również są problemy że nie można czegoś podłączyć.
Tam go nie ma. Więc chyba będą jeszcze większe problemy:) Co ciekawe, teraz po wyjęciu i włożeniu kabelka usb i telefonu już nic się komp nie czepia.Jaco pisze:W menagerze urządzeń.Jesli jest to powinien tam być.Jesli jest przy nim żółty znak zapytania to będą problemy.