Option GE 0301

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator
Posty: 11281
Rejestracja: 2006-03-27, 18:24
Lokalizacja: Polska

Re: Option GE 0301

Postautor: Jaco » 2008-03-01, 13:12

Dodziak pisze:Wystarczy zwykły dial up
Dokładnie :ok:

Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy
Posty: 8182
Rejestracja: 2006-01-07, 15:41
Lokalizacja: Mała miejscowość

Re: Option GE 0301

Postautor: bob » 2008-03-01, 13:18

Jaco pisze:Dokładnie :ok:
No nie Jaco tu nie mogę się zgodzić z Tobą zupełnie, nie w tych modemach.

Po co taka droga ?

Modem (tryb RAS/NDIS) --1--> sterownik RAS/NDIS --2--> nakładka drivera modem (RAS) --3--> dial up.

jeśli jest krótsza ( Sposób 1 ):

Modem (tryb RAS/NDIS) --1--> sterownik RAS/NDIS --2--> aplecik do NDIS.

i najkrótsza (Sposób 2 ):

Modem (tryb RAS/NDIS) --1--> sterownik RAS/NDIS (ustawienie jego właściwości )
Ostatnio zmieniony 2008-03-01, 14:25 przez bob, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator
Posty: 11281
Rejestracja: 2006-03-27, 18:24
Lokalizacja: Polska

Re: Option GE 0301

Postautor: Jaco » 2008-03-01, 13:48

bob pisze:No nie Jaco tu nie mogę się zgodzić z Tobą zupełnie, nie w tych modemach.
Bob weź pod uwagę, że jednak dial up jest bardziej popularną formą przynajmniej na naszym forum. ;)

Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy
Posty: 8182
Rejestracja: 2006-01-07, 15:41
Lokalizacja: Mała miejscowość

Re: Option GE 0301

Postautor: bob » 2008-03-01, 13:53

Jaco pisze:Bob weź pod uwagę, że jednak dial up jest bardziej popularną formą przynajmniej na naszym forum. ;)
Jak to mówią "nie mów hop, póki nie przeskoczysz" i tu się muszę jednak zgodzić z Tobą ale obiecuję, że będę bardziej popularyzował wymienione sposoby przeze mnie. :)


Wróć do „Modemy GSM”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: MSN [Bot] i 2 gości