http://jkkmobile.blogspot.com/2007/12/h ... -asus.html
Jak zrobić samemu wewnętrzną kartę 3G - HSDPA
Moderator: Moderatorzy
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: Jak zrobić samemu wewnętrzną kartę 3G - HSDPA
A tu opis jak sobie zrobić samemu wewnętrzną kartę 3g:

- canidy
- Stary wyga bezprzewodowy
Przyznam, że jestem pod wrażeniem 
-
zDaleKi
- Stary bywalec bezprzewodowy
Ja także. Bardzo ciekawy pomysł. Może ktoś się pokusi o taki opis u nas na forum w naszym języku?canidy pisze:Przyznam, że jestem pod wrażeniem
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Z jakąć kartą formatu pendrive łatwiej chyba by było...do tego antena w obudowę matrycybob pisze: tu opis jak sobie zrobić samemu wewnętrzną kartę 3g:
- bob
- Guru bezprzewodowy
Dokładnie o tym pomyślałem jak przeglądałem ten materiał. Zamieszczając go tu miałem nadzieję, że ktoś opisze swoją przygodę związaną z tą problematyką. Czego BliSki, nie może się już doczekać bo lubi takie nowinki.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Naprawdę bardzo ciekawy pomysł
Ciekaw jestem jak wyglądają osiągi po takiej przeróbce.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
zDaleKi
- Stary bywalec bezprzewodowy
Masz w pełni rację, czekam z zaciekawieniembob pisze:Czego BliSki, nie może się już doczekać bo lubi takie nowinki.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
_DaRth_
- ### BAN ###
Nom, fajne to, tylko że jakby ktoś ten tekst jeszcze przetłumaczył to by było jeszcze fajniej 
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Mobilność to dla mnie łączność. Więc to musiało się tak skończyć...Mobility means mobile connectivity to me. So this had to be done..
Musiałem tu wyciąć 3mm dziurę w plastiku.I needed to cut 3mm of plastic away here.
i około 3mm kawałek z tej cienkiej plastikowej ścianki.and about 3 mm slice from this thin plastic wall.
To tu to otwarty modem ZadaCOM 3G+ HSDPA.This is ZadaCOM 3G+ HSDPA modem opened.
Po odlutowaniu złączek przylutowałem kabelki tak jak widać na obrazku.After desoldering connectors away I soldered these wires as shown here.
Slot na kartę SIM... Wszystko śmiga... Tylko surfować!SIM card slot... All working... Surf is up!
Mod działa na każdym EeePC bez dodatkowego slotu PCIE (więc nie działa z modelem 8G (slot PCIE "trzyma" dysk SSD 8GB) i nie jest go tak łatwo zrobić na pierwszych modelach 4G ze złączem PCIE (musiałbyś wyciąć ok. 20mm kawałek płytki drukowanej żeby się zmieściło))This mod works on any eee pc without the extra pcie slot. ( so it's not good for 8G models ( pcie slot has that 8g ssd drive ) and not as easy on first 4g models with pcie connector in place ( you would need to cut 20 mm of from the pcb to make it fit) )
To tak na szybko, ale powinno dać radę
-
_DaRth_
- ### BAN ###
Właśnie o to mi chodziło
Dziękuję bardzo CI Jo_gurt