Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Opracowania do FAQ autorstwa użytkowników forum i dyskusje o nich.

Moderator: Moderatorzy

b4rtek
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2012-10-18, 15:41
Lokalizacja: gdynia

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: b4rtek » 2012-10-18, 16:01

witam wszystkich mam prośbę o pomoc bo walczę walczę z tym i nic nie posuwam się do przodu.
Próbowałem już na chyba wszystkie sposoby podane w internecie i nic...
Także prosił bym o wyjaśnienie co po kolei zrobić by w końcu zadziałało...
Mam modem Vodafone Mobile Broadband model K3765, kartę aero2 oraz laptop z sytemem operacyjnym win7 64bit.
Gry próbuję zainstalować dashboard z tego tematu wyskakuje błąd
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
prosze o pomoc i z gory dziekuje!
stawiam piwo!

Awatar użytkownika
YaHooo
** Moderator **
Posty: 17912
Rejestracja: 2008-01-02, 14:38
Lokalizacja: Białystok

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: YaHooo » 2012-10-18, 16:19

b4rtek a uruchamiasz instalator z prawami administratora? Nie masz żadnego innego zbędnego programu uruchomionego w tle?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

b4rtek
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2012-10-18, 15:41
Lokalizacja: gdynia

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: b4rtek » 2012-10-18, 17:04

tak uruchamiam i innego programu zwiazanego z modemem nie mam uruchomionego

Awatar użytkownika
YaHooo
** Moderator **
Posty: 17912
Rejestracja: 2008-01-02, 14:38
Lokalizacja: Białystok

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: YaHooo » 2012-10-19, 16:27

b4rtek a na innym komputerze instaluje się poprawnie modem? Ja bym ręcznie zainstalował sterowniki i wtedy może by się udało połączyć z internetem.
Pozdrawiam YaHooo :)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <

(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

bols86
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2012-11-23, 08:52
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: bols86 » 2012-11-23, 08:56

Panowie pomóżcie proszę;). Ściągnąłem program K3765 UTPS16.001.06.01.500 zainstalowałem na modemie, wszystko poszło OK. Problem mam natomiast taki że po podłączeniu modemu do kompa nie odpala się program do zarządzania połączeniami. Sterowniki wykryte wszystko super, ale nie odpala się pamięć masowa z oprogramowaniem zarządzajacym, coś źle zrobiłem?, jakiś krok pominąłem?.

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8969
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: key » 2012-11-23, 09:44

Jesli "odpala" sie CD-ROM, to kliknij prawym przyciskiem i wybierz "EJECT".

Jesli nie ma CD-ROMu, sprawdz czy masz zainstalowan porty COM i karty sieciowe z nazwa modemu w opisie.

bols86
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2012-11-23, 08:52
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: bols86 » 2012-11-23, 12:05

Hmmm Kolego dzięki za odpowiedź w temacie ale co ma napęd cd-rom do tego?:P.

Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1916
Rejestracja: 2007-12-27, 19:19
Lokalizacja: Kraków

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: Chris-Kr » 2012-11-23, 14:21

bols86 pisze:Hmmm Kolego dzięki za odpowiedź w temacie ale co ma napęd cd-rom do tego?:P.

Chodzi o wydzielony obszar pamięci flash modemu, która przez system jest widoczna jako wirtualny CD-ROM zawierający właśnie to oprogramowanie, które zainstalowałeś w modemie.
W Menadżerze Urządzeń jest on widoczny właśnie w gałęzi "Stacje dysków CD-ROM/DVD".
Krzysztof

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8969
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: key » 2012-11-23, 14:41

bols86 pisze:ale co ma napęd cd-rom do tego?


To, ze modem laduje sie najpierw jako CD-ROM na ktorym sa sterowniki i dopiero po wysunieciu tego CD-ROMu zmienia sie w modem. Jesli nie masz sterownikow lub/i menagera polaczen odpowiedniego do tego modelu, bedziesz widzial tylko CD.


Wróć do „FAQ - opracowania użytkowników, dyskusje”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości