Nie działa PLUS/LTE szukam kogoś do pomocy
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Nie działa PLUS/LTE szukam kogoś do pomocy
Cześć, przez 2 miesiące cieszyłem się LTE, kupiłem router, wszystko fajnie, ale od 3 dni mruga mi zielona dioda na huawei e398 i nie łączy się z LTE mimo 3-4 kresek zasięgu, szukam osób z Grodziska Mazowieckiego z takim modemem w celu przetestowania, czy to uwalił się modem czy problem leży gdzie indziej - niestety infolinia PLUSa to kompletna porażka.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Nie działa PLUS/LTE szukam kogoś do pomocy
Bo tu nie trzeba dzwonić na infolinię, tylko słać zgłoszenie awarii. Wtedy przekazują to do działu technicznego i jest szansa, że odpiszą Ci jakieś konkrety.atri pisze:niestety infolinia PLUSa to kompletna porażka.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
no "technika" plusa odpowiedziała że jest OK, stacja LTE działa i tyle
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
W takim razie trzeba się dowiedzieć na własną rękę jak napisałeś w pierwszym poście.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Stały użytkownik forum
Aktualnie używam LTE w Grodzisku, działa bez zastrzeżeń.
-
- Użytkownik forum
może karta Ci padła ja tak miałem tylko do 2G mogłem się logować
-
- Użytkownik forum
a jak długo czekałes na wymiane/naprawe?
-
- Użytkownik forum
wymieniają od reki w plusie jak maja karty, karta jest aktywna od razu jak ją uzyskasz platne to jest 61 zl do rachunku nastepnego
oczyiscie można napisac reklamacje

-
- Początkujący użytkownik forum
Mają jakieś jaja z tym LTE w Plusie. Na BOK'u oczywiście robią wodę z mózgu, że niby z siecią jest wszystko ok. Żal dzwonić, chyba trzeba poczekać i zobaczyć.
A ha, kartę już zmieniłem też, na ich koszt bo BOK tak wymyślił, nic to nie dało. Modem u przedstawiciela próbowaliśmy inny, taki sam efekt na LTE nie zapina się pomimo sygnału 3 kreski. Zresztą z moim modemem byłem pod bazówką Mobylandu, sygnał 5 kresek - połączenia brak.
A ha, kartę już zmieniłem też, na ich koszt bo BOK tak wymyślił, nic to nie dało. Modem u przedstawiciela próbowaliśmy inny, taki sam efekt na LTE nie zapina się pomimo sygnału 3 kreski. Zresztą z moim modemem byłem pod bazówką Mobylandu, sygnał 5 kresek - połączenia brak.
-
- Użytkownik forum
karta na pewno dobra zaczynająca się od 97... numer seryjny bo w salonie 2x chcieli mi dać zwykłą ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Jak tak dalej pójdzie to mimo dotychczasowej dobrej opinii o Polkomtelu po 5-latach użytkowania iPlusa i 11-letnim stażu w sieci powiem im za 3-m-ce pa,pa. To przejęcie przez Z.Solorza nie wychodzi na dobre dla użytkownika końcowego.Po przejściowych trudnościach na przełomie roku (2-3dni po 1-stycznia), od 1-marca mam globalnego zonga-jakaś reorganizacja sieci z CP i zniknięcie sygnału HSPA, reklamacja w toku, co ciekawe w otoczeniu mam kilka stacji z których mogę korzystać a konsultant kręci i się mota tłumacząc się nie wiedzą które nadają w standardzie HSPA i kieruje sprawę do działu technicznego. Użytkowaniem łącza w HSDPA nie jestem w ogóle zainteresowany-lepiej już działa CDMA Nordiska które miałem okazję w minionym roku testować nie mal 2-miesiące w mieście. Na szczęście mam alternatywne możliwości: HSPA-Orange i Play. 

jareq
-
- Początkujący użytkownik forum
Numer mojej karty zaczyna się na 94 ale na tym waflu z którego się wyłamuje jest wyraźnie opisana USIM LTE. Czy te karty mogą być trefne?gombej pisze:karta na pewno dobra zaczynająca się od 97... numer seryjny bo w salonie 2x chcieli mi dać zwykłą ?
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Ja bym chętnie zobaczył taką kartę, co ma problemy, żeby na własne oczy zobaczyć, czy to faktycznie wina karty (nie bardzo to sobie wyobrażam od strony technicznej, jak karta SIM może mieć wpływ na coś takiego), sieci, modemu czy komputera.
-
- Użytkownik forum
Jak ja wziąłem LTE to pierwszy dzień mi nie wykrywało zasięgu myslałem ze trzeba aktywować wiec zadzwoniłem do działu technicznego i cos wymagikowali bo dygneło
2 miesiące podziałało i karta padła logowała się tylko w telefonach noki na symbianie a na androidzie i win mobil nie trybiła. Stwierdzili uszkodzenie karty wymienili mi za jedynie 61 zl ;D które i tak nie zapłace bo uważam ze to nie moja wina ze padła.

Ostatnio zmieniony 2012-03-20, 06:33 przez gombej, łącznie zmieniany 1 raz.