Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
nieszakul
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2011-05-29, 19:42
Lokalizacja: Sosnowiec/Gliwice

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: nieszakul »

może chociaż jakiś autorun?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy
Posty: 17761
Rejestracja: 2008-01-02, 14:38
Lokalizacja: Białystok

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: YaHooo »

nieszakul pisze:może chociaż jakiś autorun?
Nic prostszego. Zakładając , że TNI znajduje się w katalogu \TNI piszesz w notatniku:

Kod: Zaznacz cały

[autorun]
action="Uruchom TNI"
shellexecute=TNI\top_netinfo.exe
shell\Autorun\command=TNI\top_netinfo.exe
shell=Autorun
ICON=TNI\top_netinfo.exe
Następnie zapisujesz to jako plik autorun.inf i umieszczasz w katalogu głównym karty SD.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ezaq
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 271
Rejestracja: 2007-06-12, 10:51
Lokalizacja: Puławy/Wrocław

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: ezaq »

YaHooo, a nie wystarczy umieścić:

Kod: Zaznacz cały

[autorun]
open=TNI\top_netinfo.exe
w pliku autorun.inf? Na płytach CD zwykle tylko tyle jest. Plus ewentualnie ikona (ostatni wiersz kodu w Twoim poście).
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy
Posty: 17761
Rejestracja: 2008-01-02, 14:38
Lokalizacja: Białystok

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: YaHooo »

ezaq pisze:YaHooo, a nie wystarczy umieścić:
W teorii powinno to działać. Jednak ja w pracy (jako, że chodzę po klientach i wkładam pendrive do różnych komputerów, a mam tam zestaw narzędzi i w autorunie mam TC Commandera w wersji portable dla wygodnej pracy) zrobiłem sobie taki plik na początku:

Kod: Zaznacz cały

[autorun]
open=utils\TCPowerPack2\TCPowerPack.exe
icon=utils\TCPowerPack2\TCPowerPack.exe
Niestety ten plik przy wyłączonym autoodtwarzaniu nie odpalał się TC po podwójnym kliknięciu na ikonę pendrive w Moim komputerze (a tylko wchodziło się jak do zwykłego katalogu). Powodem było to, że w tej wersji w menu podręcznym jest pogrubiona pozycja Otwórz. Zatem wyświetla się zawartość pendrive w oknie Eksploratora Windows. I żeby włączyć TC muszę i tak ręcznie zmieniać katalog i szukać pliku .exe.

Rozwiązanie polega na dodaniu nowej pozycji do menu i ustawienie jej jako domyślnej. Ale to jest sposób dla Windows 2000 i nowszych (myślę, że to nie jest strata). Mój plik wygląda tak:

Kod: Zaznacz cały

[autorun]
action="Uruchom TCPowerPack.exe"
shellexecute=utils\TCPowerPack2\TCPowerPack.exe
shell\Autorun\command=utils\TCPowerPack2\TCPowerPack.exe
shell=Autorun
ICON=utils\TCPowerPack2\TCPowerPack.exe
I tu nawet przy wyłączonym autorunie w Windows pojawia się nowy element menu podręcznego który jest domyślną akcją. Dzięki temu podwójny klik na ikonę pendrive uruchamia TC PP.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
slayne
Użytkownik forum
Posty: 21
Rejestracja: 2010-08-29, 11:45
Lokalizacja: wroclaw

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: slayne »

Witam

Mam modem E173u-2 i Play Online Na Kartę. Chcę dowiedzieć się do jakiego nadajnika się łączę i po jakiej częstotliwości bo nie wiem jaką antenę dokupić. Wyczytałem, że mam użyć komendy

AT!GETBAND?

Rozumiem, że mam to wpisać w
Plik -> Ustawienia -> Komunikacja AT i PIN -> Komendy AT
i tam wstawiam tą komendę w tej rozwijalnej liście na górze i daję Wyślij to mi pokazuje:


Polecenie:
at!getband?
Odpowiedź:
at!getband?

COMMAND NOT SUPPORT

-----------------------------

Jak to wpisać. Próbowałem małe i duże litery, bez at i z at, z ! i ? oraz bez.
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1887
Rejestracja: 2007-12-27, 19:19
Lokalizacja: Kraków

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: Chris-Kr »

slayne pisze:Chcę dowiedzieć się do jakiego nadajnika się łączę i po jakiej częstotliwości bo nie wiem jaką antenę dokupić.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=353767#353767

Wyczytałem, że mam użyć komendy

AT!GETBAND?
Po pierwsze: Huawei ma inną składnię komend,
po drugie: tej komendy E173 nie obsługuje.
Krzysztof
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy
Posty: 17761
Rejestracja: 2008-01-02, 14:38
Lokalizacja: Białystok

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: YaHooo »

Polecenie:
at!getband?
Odpowiedź:
at!getband?

COMMAND NOT SUPPORT

-----------------------------

Jak to wpisać. Próbowałem małe i duże litery, bez at i z at, z ! i ? oraz bez.
Jak sam modem zwraca "COMMAND NOT SUPPORT", to znaczy, że komenda nie jest obsługiwana. Trzeba by poszukać komendy dla modemów Huawei. Niestety Huawei strzeże swoich komend i nie udostępnia ich nikomu. Tak więc będzie trudno coś znaleźć.
Chris-Kr pisze:Po pierwsze: Huawei ma inną składnię komend,
Co masz przez to na myśli? Bo nie bardzo rozumiem...
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1887
Rejestracja: 2007-12-27, 19:19
Lokalizacja: Kraków

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: Chris-Kr »

YaHooo pisze:Trzeba by poszukać komendy dla modemów Huawei. Niestety Huawei strzeże swoich komend i nie udostępnia ich nikomu. Tak więc będzie trudno coś znaleźć.
Listę komend obsługiwanych przez dany modem można uzyskać wysyłając do niego polecenie AT+CLAC.
Co masz przez to na myśli? Bo nie bardzo rozumiem...
Huawei nie używa w swoich komendach znaku wykrzyknika. Więc gdyby modem obsługiwał to polecenie, to prawdopodobnie wyglądało by ono tak:
AT^GETBAND?
Krzysztof
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy
Posty: 17761
Rejestracja: 2008-01-02, 14:38
Lokalizacja: Białystok

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: YaHooo »

Chris-Kr pisze: Listę komend obsługiwanych przez dany modem można uzyskać wysyłając do niego polecenie AT+CLAC.
A to ja wiem, tylko bardzo często nie wiadomo jakie ma parametry komenda, albo w ogóle do czego służy. No i niestety nie wszystkie komendy są uwzględniane w odpowiedzi na taką komendę. Szczególnie komend opracowanych przez producenta modemu raczej się tam nie znajdzie.
Chris-Kr pisze:Huawei nie używa w swoich komendach znaku wykrzyknika. Więc gdyby modem obsługiwał to polecenie, to prawdopodobnie wyglądało by ono tak:
AT^GETBAND?
W ten sposób. Po prostu Huawei ma inny zestaw komend.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Pamoart
Użytkownik forum
Posty: 46
Rejestracja: 2009-04-15, 09:43
Lokalizacja: Poznań

Novatel Merlin X950 Hsupa Express Card

Post autor: Pamoart »

Witam, czekam cierpliwie już z półtora roku, przeprowadziłem niezbędne testy i nasłuchy portów dla modemu "Novatel Merlin X950 Hsupa Express Card". Mam pytanie czy jest szansa że kiedy używam technologii HSDPA, HSUPA zamiast UMTS pojawią się nazwy tych technologii?? No i kiedy korzystam z EDGE nie będzie napisu GSM tylko EDGE?
STALKER52
Stały użytkownik forum
Posty: 101
Rejestracja: 2009-08-13, 08:29
Lokalizacja: Starachowice

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: STALKER52 »

Witam. Ostatnio miałem problem z modemem Huawei E5832. Problem był opisywany na tym forum. Bardzo byłbym wdzięczny jeśli autor programu wprowadził obsługę tego modemu. Działa on w trybie RAS i NDIS do wyboru do koloru. Pozdro!
harus43j
Użytkownik forum
Posty: 24
Rejestracja: 2011-07-10, 15:43
Lokalizacja: Ławki

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: harus43j »

23.07.2011 Chris - Kr "mistrz bezprzewodowy" doradzał mi , jak mam stwierdzić , z którego nadajnika i na jakiej częstotliwości ściągam internet. Niestety - nic mi z tego nie wychodzi. W głównym oknie programu nie mam żadnych danych o nadajniku - nie chce mi przyjąć komendy >komunikacja AT<. Gdy wcisnę >lista BTS -ów < i > Szukaj < to nie chce szukać - często w tym momencie zawiesza się komputer. Jestem bezradny - wiem , że popełniam jakiś błąd - nie wiem jednak -jaki. Proszę o pomoc. Serdecznie pozdrawiam.
początkujący na forum poznaniak
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1887
Rejestracja: 2007-12-27, 19:19
Lokalizacja: Kraków

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: Chris-Kr »

harus43j pisze:W głównym oknie programu nie mam żadnych danych o nadajniku - nie chce mi przyjąć komendy >komunikacja AT<. Gdy wcisnę >lista BTS -ów < i > Szukaj < to nie chce szukać
"Komunikacja AT" musi być włączona, bez tego żadne dodatkowe funkcje nie będą działać.
Mam nadzieję, że już zapoznałeś ze stroną przedstawiającą jak należy skonfigurować program? http://www.sklepy.ehost.pl/tutorial1/tutorial_top_netinfo_ras.htm
Przypuszczam, że prawdopodobnie masz niewłaściwie porty COM ustawione.
Jako modem powinno być "HUAWEI Mobile Connect - 3G Modem", a jako port do komunikacju AT z modemem powinien być wybrany "Port HUAWEI Mobile Connect - 3G PC UI Interface".
Jeśli dalej nic nie wskórasz, to załącz screeny głównego ekranu oraz okien:
Ustawienia -> Połączenie
oraz
Ustawienia -> Komunikacja AT i PIN
Krzysztof
watss
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2011-08-22, 22:51
Lokalizacja: katowice

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: watss »

Witam,
korzystam z TNI pod Win XP na laptopie i mam problem z hibernacją.
Przy wyłączonej komunikacji AT działa bez problemów, natomiast gdy komunikacja AT jest aktywna, to muszę wyłączyć program przed próbą przejścia w stan hibernacji, ponieważ w innym wypadku otrzymuję taki komunikat błędu:
Sterownik urządzenia "HUAWEI Mobile Connect - 3G PC UI Interface (COM9)" uniemożliwia przejście komputera w tryb hibernacji. Zamknij wszystie aplikacje i spróbuj ponownie. Jeżeli problem będzie się powtarzał, może wystąpić potrzeba zaktualizowania sterownika.
Każdorazowe zamykanie TNI jest bardzo niewygodne...
Czy można to jakoś poprawić (np. w programie)?
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1887
Rejestracja: 2007-12-27, 19:19
Lokalizacja: Kraków

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: Chris-Kr »

watss pisze:
<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Czy można to jakoś poprawić (np. w programie)?
Jak widać z komunikatu, to sterownik modemu uniemożliwia przejście w stan hibernacji.
Więc w tej sprawie musisz napisać do firmy Huawei, żeby poprawili swój sterownik ;)

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-08-23, 17:32 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-08-23, 16:32 przez Chris-Kr, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzysztof
watss
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2011-08-22, 22:51
Lokalizacja: katowice

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: watss »

Chris-Kr pisze: Jak widać z komunikatu, to sterownik modemu uniemożliwia przejście w stan hibernacji.
Więc w tej sprawie musisz napisać do firmy Huawei, żeby poprawili swój sterownik ;)
Z ciekawości zapytam więc: dlaczego sterownik uniemożliwia przejście w stan hibernacji jedynie w trybie komunikacji AT?

Pozdrawiam,
watss
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 26071
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: PL

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: wojteks »

Chris-Kr pisze:Więc w tej sprawie musisz napisać do firmy Huawei, żeby poprawili swój sterownik
Może wystarczy nowsze sterowniki zainstalować?
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy
Posty: 17761
Rejestracja: 2008-01-02, 14:38
Lokalizacja: Białystok

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: YaHooo »

watss pisze: Z ciekawości zapytam więc: dlaczego sterownik uniemożliwia przejście w stan hibernacji jedynie w trybie komunikacji AT?
Przeważnie nie wiadomo ;)
wojteks pisze: Może wystarczy nowsze sterowniki zainstalować?
U mnie na sterownikach z iPlus Managera takie coś miało miejsce. Po zainstalowaniu Mobile Connecta z nowszymi sterownikami problem ustał.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1155
Rejestracja: 2011-08-14, 08:00
Lokalizacja: C:\\Lubelskie\

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: Yanusz »

Ja w kwestii formalnej :)

Czy w tym programie da się tak ustawić, żeby po uruchomieniu program jednocześnie: łączył się z internetem i minimalizował do wyglądu "mini"?
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1887
Rejestracja: 2007-12-27, 19:19
Lokalizacja: Kraków

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: Chris-Kr »

Yanusz pisze:Czy w tym programie da się tak ustawić, żeby po uruchomieniu program jednocześnie: łączył się z internetem i minimalizował do wyglądu "mini"?
Tak, wszystko jest do ustawienia w opcjach.
Krzysztof
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1155
Rejestracja: 2011-08-14, 08:00
Lokalizacja: C:\\Lubelskie\

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: Yanusz »

Dobrze, więc jak?
Można ustawić, żeby się łączył i minimalizował do paska zadań, można ustawić, żeby się łączył i całkiem znikał, ale jak ustawić by się połączył, a w prawym górnym rogu pojawiło się tylko okienko "Połącz - Rozłącz - Full"?
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1887
Rejestracja: 2007-12-27, 19:19
Lokalizacja: Kraków

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: Chris-Kr »

Yanusz pisze:ale jak ustawić by się połączył, a w prawym górnym rogu pojawiło się tylko okienko "Połącz - Rozłącz - Full"?
Akurat tak, to się nie da, ale można ustawić:
- Połącz z internetem
- Przesuń do traya
- Minimalizuj,

co jest znacznie lepszym rozwiązaniem, niż używanie wersji "mini".
Krzysztof
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1155
Rejestracja: 2011-08-14, 08:00
Lokalizacja: C:\\Lubelskie\

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: Yanusz »

No właśnie tak mam. Po połączeniu okienko znika całkowicie. A jak chce rozłączyć neta to muszę szukać gdzieś na pasku narzędzi ikonki programu. A tak jakby było na pulpicie "mini" - byłoby wygodniej. Szkoda, ze tak się nie da. Może w następnej wersji (jeśli wyjdzie), można by dodać takie ustawienia.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1887
Rejestracja: 2007-12-27, 19:19
Lokalizacja: Kraków

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: Chris-Kr »

Yanusz pisze:A jak chce rozłączyć neta to muszę szukać gdzieś na pasku narzędzi ikonki programu. A tak jakby było na pulpicie "mini" - byłoby wygodniej.
A jak to różnica, czy "szukasz" w prawym górnym rogu, czy w dolnym?
Czy rozłączasz się aż tak często, że różnica wielkości ikony odgrywa rolę?
Szkoda, ze tak się nie da. Może w następnej wersji (jeśli wyjdzie), można by dodać takie ustawienia.
Autor nie może programowi poświęcać już tyle czasu co dawniej, gdyż ma już na utrzymaniu rodzinę, więc swój czas musi poświęcać na pracą zarobkową, zwłaszcza że support ze strony użytkowników programu nie jest zbyt wielki.
Krzysztof
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1155
Rejestracja: 2011-08-14, 08:00
Lokalizacja: C:\\Lubelskie\

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: Yanusz »

Szkoda, że program nie jest już rozwijany. Z dodatkowych funkcji dałbym "miernik sygnału" stosowany chociażby w białym nboxie, czyli program generuje sygnały dźwiękowe o szybkości tym większej, im lepszy jest sygnał.

(Funkcja przydatna dla kawalerów, chcących sobie zainstalować antenę na dachu)

:]
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1887
Rejestracja: 2007-12-27, 19:19
Lokalizacja: Kraków

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: Chris-Kr »

Do ustawiania anteny służy menu:
Ustawienia -> Komunikacja AT i PIN -> Komendy AT -> CSQ

Niewątpliwie sygnalizacja dźwiękowa byłaby bardzo użyteczna, ale w obecnym stanie, przy braku sygnałów dźwiękowych, kawaler musi sobie przygruchać jakąś laskę, która będzie te sygnały generowała w zastępstwie programu TNI.
;)
Krzysztof
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy
Posty: 17761
Rejestracja: 2008-01-02, 14:38
Lokalizacja: Białystok

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: YaHooo »

Yanusz pisze:Szkoda, że program nie jest już rozwijany.
Program jest rozwijany, ale jak wiadomo nie zawsze autor ma czas na to by pisać. Po prostu ma rodzinę na utrzymaniu i wiadomo jak to jest.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Linuxiarz
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 210
Rejestracja: 2011-06-03, 12:03
Lokalizacja: Biała Rawska

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: Linuxiarz »

Witam. Proszę o pomoc, jak w TNI wymusić Double HSUPA w E173u-2? By nie było niższych transmisji UMTS/HSDPA. Dziękuje. :)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy
Posty: 17761
Rejestracja: 2008-01-02, 14:38
Lokalizacja: Białystok

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: YaHooo »

Linuxiarz pisze:Proszę o pomoc, jak w TNI wymusić Double HSUPA w E173u-2? By nie było niższych transmisji UMTS/HSDPA.
Nie da się. Jeśli samoczynnie przechodzi na HSDPA to nic nie poradzisz. Co najwyżej jak przy braku transferu schodzi Ci na UMTS to można wymusić transfer.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Linuxiarz
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 210
Rejestracja: 2011-06-03, 12:03
Lokalizacja: Biała Rawska

Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo

Post autor: Linuxiarz »

YaHooo pisze:Co najwyżej jak przy braku transferu schodzi Ci na UMTS to można wymusić transfer.
Rozumiem, no to chociaż powiedz jak wymusić HSDPA bez UMTS.
ODPOWIEDZ