Witam, mam mozliwosc podlaczenia sie pod siec wifi swoim routerem. Problem polega na tym ze chce ten sygnal dalej rozdzielic na inne kompy po wifi. Da sie to zrobic? Jesli tak to jak?
Moj router to WRT54GL z softem Tomato
Rozdzielenie sygnału WiFi
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Rozdzielenie sygnału WiFi
Da się zrobić trybem repeater.Kunio pisze:Problem polega na tym ze chce ten sygnal dalej rozdzielic na inne kompy po wifi. Da sie to zrobic?
Tu masz ostatni wątek o tym: > Tryb repeater <
Na nim tego nie zrobisz.Kunio pisze:Moj router to WRT54GL z softem Tomato
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Borg
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja bym kupił jakiś tani AP np. Edimax 7206 - podłączył się nim do tej sieci wifi a kablem był podłączył WRT54GL żeby dalej rozdzielić sygnał.
Z trybem repeater jest różnie raz działa raz nie - wszystko zależy od sprzętu, poza tym najczęściej wymaga modyfikacji z obu stron.
Z trybem repeater jest różnie raz działa raz nie - wszystko zależy od sprzętu, poza tym najczęściej wymaga modyfikacji z obu stron.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Słuszna uwaga, dlatego preferowany sposób w <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a> to dwa osobne urządzenia. Mam na myśli to opracowanie: > Dzielenie internetu radiowego WiFi na dwa i więcej komputerów <Borg pisze:Z trybem repeater jest różnie raz działa raz nie - wszystko zależy od sprzętu, poza tym najczęściej wymaga modyfikacji z obu stron
Pozdr, (R) BliSki. (tm)