Mam kolejne pytanie(problem) Komp plus Laptop +router D link
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Mam kolejne pytanie(problem) Komp plus Laptop +router D link
Mam następujący problem.Po przejściach z ustawieniem routera D-Link 524 i odpwiedniem jego skonfigurowaniu mam innego rodzaju problem.Kupiłem sobie laptopa i do niego kabel Rj 45.A więc mam komputer Pc plus laptop.Na komputerze stacionarnym internet chodzi szybko i sprawnie,natomiast na laptopie wolno wczytują się strony www,dodam,że miałem taki sam problem z komputerem osobistym,ale po radach osób znających się odpowiednio ustawiłem wszystko jak należy i wszystko chodzi ładnie.Problem mam następujący:
1.W laptopie wolno wczytują się strony www(na kompie wszystko jest ok)
2.Przy włączaniu laptopa pojawia się małe u rogu okienko z napisem WLAN Disabled
Dodam,że na kompie mam Xp a w laptopie Vistę.
Co mam zrobić by na laptopie szybciej wczytywały się strony www??Może muszę ustawić znów coś w opcjach routera?? a jak tak to prosze powiedzieć co bo nie mam zielonego pojęcia.Być może muszę też coś ustawić w windowsie??ale też nie wiem co i w którym??W Xp na kompie czy w Viście na laptopie.Czy w ogóle komputer i laptop powinny być w jednej sieci??czy nie jest to potrzebne to sprawnego działania.Pozdrawiam.
1.W laptopie wolno wczytują się strony www(na kompie wszystko jest ok)
2.Przy włączaniu laptopa pojawia się małe u rogu okienko z napisem WLAN Disabled
Dodam,że na kompie mam Xp a w laptopie Vistę.
Co mam zrobić by na laptopie szybciej wczytywały się strony www??Może muszę ustawić znów coś w opcjach routera?? a jak tak to prosze powiedzieć co bo nie mam zielonego pojęcia.Być może muszę też coś ustawić w windowsie??ale też nie wiem co i w którym??W Xp na kompie czy w Viście na laptopie.Czy w ogóle komputer i laptop powinny być w jednej sieci??czy nie jest to potrzebne to sprawnego działania.Pozdrawiam.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Mam kolejne pytanie(problem) Komp plus Laptop +router D link
To nie przeszkadza jeśli podłączasz laptopa kablem. Oznacza to tyle, że radio sieciówki bezprzewodowej jest wyłączone.lons pisze:2.Przy włączaniu laptopa pojawia się małe u rogu okienko z napisem WLAN Disabled
Masz zainstalowany SP1 do Visty?
Używasz na kompach p2p? Jakichś optimizerów typu cFos Speed?
-
- Użytkownik forum
Nie wiem czy użuwam Sp1 w Viście,gdyż kupiłem lapka z zainstalowanym systemem,musiałem tylko dokończyć instalację i to wszystko.Na kompie net chodzi szybko,a na laptopie 2 gb ramu,procek dwa rdzenie a włazi na strony www bardzo,bardzo wolno.Może muszę w ustawieniach routera znów coś wpisać??Może w lapku muszę wpisać to same dane w routerze co wpisywałem na kompie stacjonarnym??Nie wiem.Nic nie grzebałem podłaczyłem tylko kablem Rj45 laptop do routera i nic więcej ale zauważyłem mulenie stron www tzn wczytywanie ich etc
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jeśli nic nie doinstalowywałeś sam ani z Windows Update to nie masz SP1 - od tego bym zaczął. Apdejty z WU robione na bieżąco?
-
- Użytkownik forum
WU sorry,ale nie wiem czego to skrót:P
A więc zainstaluje SP1 i zobaczymy co z tego wyjdzie
A więc zainstaluje SP1 i zobaczymy co z tego wyjdzie
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
-
- Użytkownik forum
Ściągam tego SP1 do Visty,ale net mi chodzi tragicznie.Są jakieś lepsze linki niż ten z oficialnej strony microsoftu??Wchodzi mi na stronę 3 minuty tragedia
[ Dodano: 2008-07-06, 09:45 ]
Dzieki bardzo.Po zainstalowaniu SP1 internet chodzi normalnie,tak jak powinien.Dzieki jeszcze raz drugi raz mi pomogłeś.Takich fachowców trzeba więcej.Dz
[ Dodano: 2008-07-06, 09:45 ]
Dzieki bardzo.Po zainstalowaniu SP1 internet chodzi normalnie,tak jak powinien.Dzieki jeszcze raz drugi raz mi pomogłeś.Takich fachowców trzeba więcej.Dz