Problem z Orange Free..;/

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
LuKaSh
Specjalista bezprzewodowy-senior

Problem z Orange Free..;/

Post autor: LuKaSh »

Witam!
Mój problem wygląda tak: od kilku dni mój internet praktycznie nie dziala, tzn. łączenie z siecią trwa bardzo długo (ok 2 minut), sprawdzałem pingi są ok (ok 500 ms) kiedy już połączenie zostanie ustanowione internet chodzi jakby chciał a nie mógł..Na początku myślałem że to limit ale 3 dni temu zaczął sie nowy okres rozliczeniowy i ciągle to samo...Pisałem do BOKu, mówią że blokady nie mam. Teraz nawet wiadomości na gg przychodzą z opóźnieniem...Gdyby jeszcze tego było mało internet działa jakies 10 minut po czym "umiera", trzeba odłączyć modem, podłąćzyć ponownie oraz jeszcze raz wybrać połączenie...Nie mam pojęcia co się dzieje..Proszę o pomoc. Pozdrawiam. :papa:
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z Orange Free..;/

Post autor: Sundance_kid »

Sprawdź na innym modemie oraz przemieść się tak gdzie będziesz w zasięgu innego nadajnika (ale ze swoim modemem) i zobacz czy sytuacja będzie ta sama.
Awatar użytkownika
LuKaSh
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: LuKaSh »

Sundance_kid pisze:przemieść się tak gdzie będziesz w zasięgu innego nadajnika (ale ze swoim modemem) i zobacz czy sytuacja będzie ta sama.
Mam antene kierunkową, łączyłem się z innymi nadajnikami-to samo ;/

[ Dodano: 2008-07-11, 18:37 ]
Jak tylko bede mial okazje sprawdzic na innym modemie to sprawdze..
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

To spróbuj jeszcze zmianę modemu.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Ewentualnie możesz spróbować na innym komputerze, jak też przeczyścić styki modemu oraz kartę.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Mi to trochę wygląda na bajzel ze sterownikami. Spróbuj odinstalować i zainstalować ponownie modem. Przeskanuj też system czy nie masz jakichś wirusów czy czegoś podobnego.
ODPOWIEDZ