jestem tutaj nowy.
Przejrzałem forum i widzę że nie tylko ja mam problem z routerem d-link DI-524 tylko że mój jest trochę inny aniżeli te które znalazłem.
A mianowicie:
sieć u mnie w domu wygląda tak:
MODEM KABLOWY(DOSTAWCĄ INTERNETU JEST CHELLO) --> ROUTER D-LINK DI-524 --> POPRZEZ WI-FI ŁĄCZĄ SIĘ Z NIM 4 KOMPUTERY
- trzy laptopy dwa na Viście, trzeci XP (ten laptop ma zewnętrzną kartę WI-FI D-LINK DWL-G630)
- komputer biurkowy z kartą WI-FI D-LINK DWL-G510, system XP
- printserver D-LINK DP-301U
Cała sieć poza modemem dostarczonym od dostawcy internetu jest zbudowana na podzespołach firmy D-LINK i chyba w związku z tym nie powinno być problemów... A jednak...
Problem polega na tym że tylko jeden z tych komputerów laptop z Vistą łączy się bez żadnych problemówn natomiast reszta komputerów ma problemy albo się nie chcą połączyć albo się na nonstopie rozłączają...
Komputery oddalone są od routera maks 8m i co najwyżej dzieli je ściana (nie ołowiana

Czy to może być spowodowane jakimś złym ustawieniem urządzenia?
Jest włączone filtrowanie po MAC adresie kart sieciowych oraz szyfrowanie WPA-PSK / WPA2-PSK.
Ewentualnie może antena jest za słaba? Jak sie podejdzie blisko routera z tymi kompami co nie działają to się łączą... Antena w routerze jest anteną standartową tą która była przy urządzeniu. Tylko nie wydaje mi się żeby 8 m robiło taki problem... Pozatym ten jeden komputer który nie problemów z połączeniem może być w każdej części domu i cały czas jest podłączony.
Acha jest jeszcze jedna rzecz mniejsze problemy z połączeniem mają kompy na Viście aniżeli na XP. Oba laptopy z Vistą mają wbudowane karty WI-FI i anteny wewnętrzne.
Jeśli będą jakieś pytania to chętnie odpowiem chciałbym rozwiązać ten problem bo powiem szczerze że jest on denerwujący...
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc:)