radiowka za 25 pln

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ikw
Specjalista bezprzewodowy-junior

radiowka za 25 pln

Post autor: ikw »

witam!
czy ktos ma radiowke za 25 pln? jesli tak no to prosze o parametry.
pytam bo wlasnei rodzi mi sie konkurencja...net za 25 pln ...bez ograniczen...i co najfajniejsze haslo reklamowe glosi - 512 kb gwarantowane!
Takie dostalem info po rozmowie z uprzejma pania ktora notabene nie wiedziala za bardzo czy kilo bajty czy kilo bity. Calosc jak sie dowiedzialem stoi na 4 megowym dslu. smiac sie czy plakac? zgloszenie dzialalnosci do URTiP - brak .
no to czekam na jakies konkretne posty.
wolfek
Stały użytkownik forum

Re: radiowka za 25 pln

Post autor: wolfek »

jak podłączy ze 100 ludzi to lepiej popłakać :) niedaleko obok mnie jest firma która podobne usługi świadczy ale internet jaki oferują nadaje się chyba jedynie do ogladania stron i gg bo ściągnąć nie za bardzo można cokolwiek. Takze cały czas i nieprzerwanie najlepszym rozwiązaniem dla mnie pozostaje własna sieć :) :) :) gdzie mam 8 osob i co miesiąc zrzutka 25 zł.
ikw

no dzieki za odpowiedz wolfek...tak czulem ze sie odezwiesz:)
no ale to dobrze...forum jest po to zeby sie czasami odezwac:P
Generalnie no to chodzi o to ze tego typu "providerzy" doprowadzaja mnie do szefskiej pasji. Zakupi zestaw na allegro...2 mega dsl...brak podzialu lacza...i pierwszych 30 sie zlapie jak zloto. Nie mowiac o zdrowej konkurecji - 25 pln.
30 chlopa - 750 pln zysku minus koszta lacza...minus podatek ...minus wydatki ewentualne. I chyba mi ktos nie powie ze dla 400 pln zaklada sie taka firme?

p.s.
jakie tam masz lacze podzielone na te 8 osob wolfek?
wolfek
Stały użytkownik forum

640kb , i plus jest taki ze nie zawsze wszyscy siedzą oczywiscie, goraczka nałogu sie skonczyla po 2 miesiacach :) :) :) - ogolnie jestem bardzo zadowolony juz 2 rok. transfery najczęsciej 50-70 KB/s
ikw

640 no to jakies 80 kB ...a transfery masz 50-70? no to rzeczywiscie slabo tam u ciebie dzialaja:) no ale to dobrze. ja mam niektorych takich klientow że ze swieczka szukac...raz dziennie poczta i to wszystko ...a nawet moze nie raz dziennie:)
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

ikw pisze: ja mam niektorych takich klientow że ze swieczka szukac...raz dziennie poczta
Pewnie masz też takich, co "ssają" cały dzień ;)
A jeżeli nie masz, to pogratulować. :D

Co do pierwotnego pytania, ciekawe ilu klientów planują mieć ;)
Może czas na kontrreklamę?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ikw

heh ...no wlasnie...tylko o tyle trudna sytuacja ze nikt nie ma kontraktu...takaze kazdy moze sie przepiac w ciagu 30 dni...a obnizanie abonamentu wszystkim do 25 pln to chyba nie najlepsze wyjscie.
Podpiac moze mniej wiecej ....hmm...jak sie wiekszosc przepnie no to bedzie mial jakies 50 osob na 2 megowym dslu...bez ograniczenia lacza (chyba nie wie jak to zrobic) i bazy na dlinkach. Nie wroze mu sukcesu bo z tego co wiem to juz ma problemy. generalnie 3 sprytnych i po dwoch megach - jesli nie ma ograniczen. Troche mnie ta cala sytuacja irytuje...bo niestety nie naleze do tych co chca robic szybkie pieniadze na niewiedzy ludzkiem i cala siec jest postawiona bardzo przemyslanie za nie male pieniadze. no nic...jak jakies pomysly reaklamowo maretingowe no to prosze bardzo!
Za najlepsze czekaja nagrody!
pzdr!
wolfek
Stały użytkownik forum

kiedyś w jednej sieci robilo sie tak ze za kazdego poleconego uzytkownika klient dostawal miesiac gratis, albo ogolna promocja jesli mała była siec a ktos sie przylaczal to cos tam taniej sie robilo w danym miesiacu, mozna kombinowac :)
apgar
Początkujący użytkownik forum

Za 25 zł źle mi się kojarzy

Post autor: apgar »

Jak znam życie to będzie może i 512 ale nie kB/s tylko kbps/s a to różnica. Czyli dużo dużo wolniej. O ściąganiu plików-zapomnij-nie ma sensu. GG może jakoś obleci. Nie wrto sie w to bawić. Ja w Rzeszowie mam za darmo. Od maja wchodzi ogólniedostępny sygnał (nie net) Bo wszystko czego trzeba to zarejestrować się poprzez stronkę www, i mieszkac w okolicy 300m od szkoły bo przeważnie na ich dachach stawiać będą nadajniki. No i karta plu antena :-))
WM
wolfek
Stały użytkownik forum

w rzeszowie to ogolnie fajnie jest :) tez czasami sie wpinam laptopem, ale liczba sieci nie przewyzszymy warszawy :( hehe :) ale nie ma co narzekać
ODPOWIEDZ