play na 2 kompy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
play na 2 kompy
Czesc
Prosilbym o pomoc.
Przeczytalem pokrewne tematy.
Chodzi o play online na dwa kompy.
Kabel ktory dostalem ma dwa rozgalezienia ,babka powiedziala ze to do podlaczenia na drugi komputer jednak wtyczka podpisana jest assistant power.
Czy musze tworzyc siec ad hoc pomiedzy laptopami?
Jeden na viscie jeden na xp.
Jesli tak,moglby ktos mi to rozpisac jak krowie na rowie.
Nie wiem jak utworzyc ad hocka i podzielic sygnal na dwa komputery a przeskakujac miedzy watkami roznych tematow nie moge sie w tym polapac.
Dzieki z gory
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2008-07-12, 23:09 ]
Przeniosłem do wydaje mi się lepszego działu.
Prosilbym o pomoc.
Przeczytalem pokrewne tematy.
Chodzi o play online na dwa kompy.
Kabel ktory dostalem ma dwa rozgalezienia ,babka powiedziala ze to do podlaczenia na drugi komputer jednak wtyczka podpisana jest assistant power.
Czy musze tworzyc siec ad hoc pomiedzy laptopami?
Jeden na viscie jeden na xp.
Jesli tak,moglby ktos mi to rozpisac jak krowie na rowie.
Nie wiem jak utworzyc ad hocka i podzielic sygnal na dwa komputery a przeskakujac miedzy watkami roznych tematow nie moge sie w tym polapac.
Dzieki z gory
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2008-07-12, 23:09 ]
Przeniosłem do wydaje mi się lepszego działu.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: play na 2 kompy
Może lepiej pozostawię to bez komentarza, bo jak jeden modem może pracować na raz pod dwoma komputeramimajk pisze:babka powiedziala ze to do podlaczenia na drugi komputer

I właśnie takie jest jej przeznaczenie.majk pisze:jednak wtyczka podpisana jest assistant power.
Dokładnie, albo możesz połączyć je przez skrosowany kabel sieciowy LAN.majk pisze:Czy musze tworzyc siec ad hoc pomiedzy laptopami?
W linku z mojego podpisu masz opisane krok po kroku jak tego dokonać wraz z obrazkami.majk pisze:Nie wiem jak utworzyc ad hocka i podzielic sygnal na dwa komputery a przeskakujac miedzy watkami roznych tematow nie moge sie w tym polapac.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Nie mogę... Chyba u każdego operatora, który ma w ofercie E220 cześć sprzedawców naprawdę nie ma pojęcia do czego służy drugi kabel
A potem tłumacz, że to nie zadziała...

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Mogliby zatrudniać bardziej rozeznanych ludzi do udzielenia tego typu informacji czy sprzedawania modemów.
Pozdrawiam YaHooo 

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Komediamajk pisze:babka powiedziala ze to do podlaczenia na drugi komputer jednak wtyczka podpisana jest assistant power.

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
A to stąd http://www.komputery-online.pl/product_ ... ts_id=2833

Śmiech na sali...Karta ta dostępna jest w dwóch opcjach: samodzielna lub dodatkowo z interfejsem USB. Jest to specjalna przejściówka w którą wkłada się kartę T500 a jest zakończona dwoma wtyczkami USB. W ten sposób z tego urządzenia mogą pracować jednocześnie dwa komputery, lub komputery bez złącza PCIExpress.

HSDPA ~90KB/s, 10km od nodeB -103dBm
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
- yagi
Moze jakis mailik do nich z pstryczkiem w nos?Adamusek xD pisze:Śmiech na sali...![]()

OT: Moze ktos wie gdzie mozna kupic przejsciowke dolaczona do tego modemu? Przydalaby mi sie bardzo

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Prosze (tylko nie posądzajcie mnie o reklame nie mam nic wspolnego z ta aukja do tego dosc drogo jest) no chyba ze yagi chodzi ci o przejciowke z podwojną mocą zasilania. Kiedys widzilaem tez przejsciowki na kabelku i to chyba za 19zl na forum byly tematy w modemach gsm ostatnio dawalem likna.
http://allegro.pl/item400787699_adapter ... xu870.html
http://allegro.pl/item400787699_adapter ... xu870.html
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- yagi
Dzieki za zainteresowanie, ale mnie interesuje tylko ta Asusa. Podoba mi sie wyglad i to ze modem prawie caly sie chowa do przejsciowki.
Przegladalem inne i ta mnie ujela. Jest jeszcze podobna Novatela, ale podobno sa z nia problemy (na Merlinach) i nie wiem jakby na niej dzialal GT Express.
Przegladalem inne i ta mnie ujela. Jest jeszcze podobna Novatela, ale podobno sa z nia problemy (na Merlinach) i nie wiem jakby na niej dzialal GT Express.

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie