Modem HUAWEI E630+
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem HUAWEI E630+
Czesc,
Dopiero co zakupilem modem HUAWEI E630+. Czekam az do mnie przyjedzie.
Przez ten czas chcialem sie dowiedziec czegos wiecej o tym modemie. Czy jest dobry i stabilny? Jak z zasiegiem? Moze ma go ktos i jest z okolic Radzymina? Jak z zasiegiem w zamknietym pomieszczeniu? Bede musial dokupywac antene? Jesli tak to jakie dokladnie mozecie polecic?
Z gory dzieki za opinie/rady/odpowiedzi.
Pozdrawiam!
Dopiero co zakupilem modem HUAWEI E630+. Czekam az do mnie przyjedzie.
Przez ten czas chcialem sie dowiedziec czegos wiecej o tym modemie. Czy jest dobry i stabilny? Jak z zasiegiem? Moze ma go ktos i jest z okolic Radzymina? Jak z zasiegiem w zamknietym pomieszczeniu? Bede musial dokupywac antene? Jesli tak to jakie dokladnie mozecie polecic?
Z gory dzieki za opinie/rady/odpowiedzi.
Pozdrawiam!
- DJMETRIX
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Modem HUAWEI E630+
Na to pytanie nikt Ci nie odpowie.Wszystko zależy od warunków ( odległość BTSa i przeciążenie ).majkidelta pisze:Czy jest dobry i stabilny? Jak z zasiegiem?
Nie wiadomo.Ale ja osobiście polecam antene zewnętrzną do każdego modemu GSM.Nawet jeśli jest 5m od Twojego domu.majkidelta pisze:Bede musial dokupywac antene?
Sony Vaio VPCF11ME - Alcatel One Touch Link Y858 Orange LTE
-
- Początkujący użytkownik forum
W takim razie jak moge sprawdzic odleglosc BTSa i przeciazenie?
Na stronie iPlus sprawdzilem zasieg na mojej ulicy w Radzyminie - jest maxymalny.
Dzieki za odpowiedz!
Na stronie iPlus sprawdzilem zasieg na mojej ulicy w Radzyminie - jest maxymalny.
Dzieki za odpowiedz!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mapka z BTSami, twój dom i narzędzia pomiaru w google maps.majkidelta pisze:W takim razie jak moge sprawdzic odleglosc BTSa

Tego się dowiesz jak będziesz korzystał z usługi.majkidelta pisze:przeciazenie

Jakiś obraz może ci dać jak dużo BTSów masz w okolicy/miejscowości i jak dużo jest mieszkańców.
-
- Guru bezprzewodowy
Od kiedy Plus jest w stanie podać, w danym miejscu jaką ma siłę zasięgu?majkidelta pisze:Na stronie iPlus sprawdzilem zasieg na mojej ulicy w Radzyminie - jest maxymalny.
Na stronie jest tylko podana technologia transmisji danych.
majkidelta pisze:HUAWEI E630+
Typowy modem cena/jakość na PCMCIA.majkidelta pisze:chcialem sie dowiedziec czegos wiecej o tym modemie.
Mam go, czasami sprawia problemy ze zintegrowanymi sieciówkami. Nie jest to najczulszy modem z spotykanych na rynku. Ma jednak wyjście na antenę zewnętrzną, co daje pole manewru.
Osobiście przymierzam się do Option GT MAX HSUPA 7.2/2.0
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja jeszcze dodam, że niestety modem ten nie posiada HSUPA. Ale za to istnieje możliwość wgrania do niego firmware obsługującego HSDPA 7.2MB/s jeżeli zakupiony modem posiada tylko 3.6MB/s.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)