Pozdrawiam, aha i te wszystkie iplusy blueconnecty orangefreee maja limity wiec to raczej odpada, chyba ze o czyms nie wiem
ps. nie wiedizalem gdzie zalozyc temat wiec zakladam tu. jak cos to mozna przeniesc, przepraszam.
z gory dzieki
Moderator: Moderatorzy
sluchajcie, ja jestem tu tak zielony ze nie wiem co to router nawet... na ten caly router moge wydac nawet 300zl na dzien dobry tylko o co kaman ?! na jakiej zasadzie te internety dzialaja i jaki najlepiej wziasc z tych wyzej wymienionych przez jogurta ... sorry za ciemnoteJo_gurt pisze:Po pierwsze - nie bierz LiveBoxa. Lepiej kupic sobie przyzwoity sprzet na wlasnosc od poczatku i nie miec potem problemow. Koszt bedzie ok 100-200zl jednorazowo, zaleznie od modelu routerka.
Internet komorkowy to zdecydowanie gorsze rozwiazanie jesli masz kabel i nie potrzebujesz stalej mobilnosci poza domem.
Co do samych cen to w zasadzie zawsze bedziesz mial oplate za "utrzymanie linii". Ewentualnie moze byc pakiet socjalny (czy jak sie on tam zwie - najtanszy) i usluga nie od tp (np multimo, netia, tele2 czy cokolwiek innego).
Albo kablem albo kupisz sam sieciówkę - na PCI lub USB.ostry_7_7 pisze:no ale jak do stacjonarnego dojdzie sygnal skoro nie bede mial tego odbiornika usb...