Z ciekawości sprawdzałem skąd łącze biorą. Jest to łącze TP 512kbs lub 1Mbs.
Jak ktoś chce się podzielić skąd dany Hot Spot bierze łącze to chyba odpowiedni wątek się zrobił.

Ciekaw jestem Ery, Plusa, Orange skąd oni biorą net.
Moderator: Moderatorzy
Często widziałem u nich LB.ja.michal pisze:Byłem dziś w Pizzy Hut (KFC w tym samym budynku). Mają darmowego Hot Spota.
Kupię BC prepaid,to sprawdzęja.michal pisze:Ciekaw jestem Ery
LB?bob pisze:Często widziałem u nich LB.
Ja jak korzystałem czasem to łącze było 1Mbs, ale to jak przelatywałem przez Radom i jadłem w MC.Patryk_ pisze:Sam jestem ciekaw,jak to chodzi...
iście profesjonalny sprzęt do tworzenia hotspotówbob pisze:Livebox.
Rzeczywistość brutalna. Mi taki sprzęt nie działał radiowo już około dwa metry od niego.Patryk_ pisze:iście profesjonalny sprzęt do tworzenia hotspotów
Dokładnie.Kiepskie radio to ma,i kiepską antenę.bob pisze:Mi taki sprzęt nie działał radiowo już około dwa metry od niego.
Ano było coś takiego w sieci kiedyś,pytanie tylko,czy nie ma tam jakichś tajnych plomb,tudzież mikrostyków,odpalających w razie otwarcia obudowy "bombę" - sygnał "nieautoryzowane otwarcie",tak jak tepsowe bramki GSM4F...bob pisze:Gdzieś zamieszczałem na forum link do stronki z przeróbką takiego sprzętu czyli ulepszenie przez podłączenie anteny zewnętrznej do gniazda na płycie głównej.
Zarzucasz mi nieprawdę ?ja.michal pisze:Trcohę wątpię skoro net działa w PH i KFC
Nie. Twierdzę tylko, że w tym co ja byłem wątpię, że to LB bo za daleko sieje według mnie.bob pisze:Zarzucasz mi nieprawdę ?
Da się.ja.michal pisze:Antena W LB? To tam się da antenę przykręcić?
Bez wiercenia i lutowania?bob pisze:Da się.
Bez - poszukaj na forum wspomniałem o tym wczoraj a linki dawałem kiedyś.ja.michal pisze:Bez wiercenia i lutowania?
Patryk_ pisze:że o pingu (~50-60 ms) nie wspomnę...