No wlasnie,jak ten caly zestaw polaczyc ze soba by miec dostep do internetu??
Tak naprawde to chce sprawdzic przez Simdate zasieg u siebie,jak to bedzie wygladalo i czy predkosc bedzie mnie zadowalac Slucham Panstwa
1) . Połącz kompa z fonem przez kabel/Bluetooth/Irdę
2) Jak już to ci się uda skonfiguruj sobie połączenie jak w przykładach na forum
3) Pamiętaj o prawidłowych ustawieniach w telefonie.
4) Wszystko masz na forum w <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a>
DJMETRIX pisze:Od razu mówie że z anteną zewnętrzną będzie lepiej.
Tu sie nie zgodzę. Akurat tam gdzie Kapustka mieszka osiagasz max bez anteny, stabilne połączenie, nieprzeciążone nadajniki. Kapustka w ogóle to Plus w końcu ma EDGE w Twoich terenach . I trzeba było mówić, że nie wiesz jak bo akurat dzis byłam tam to bym Ci pomogła
Sundance_kid pisze:Tu sie nie zgodzę. Akurat tam gdzie Kapustka mieszka osiagasz max bez anteny, stabilne połączenie, nieprzeciążone nadajniki.
Ja będąc obok nadajnika (nie obciążonego) z GT Combo EDGE bez anteny miałem gorsze osiągi niż z anteną.Więc ja nie zgodzę się z Tobą.Zawsze antena pomaga.
Sony Vaio VPCF11ME - Alcatel One Touch Link Y858 Orange LTE
DJMETRIX, myślę, że Sundance_kid chodziło o to, że nie zawsze jest tak, że antena pomoże. Ale oczywiście nie neguje tego, że w pewnych sytuacjach antena pomaga nawet bardzo.
Jo_gurt pisze:Sundance_kid chodziło o to, że nie zawsze jest tak, że antena pomoże. Ale oczywiście nie neguje tego, że w pewnych sytuacjach antena pomaga
Ja też tak to odebrałem.
Czasami, ktoś się często przemieszcza i nie musi się uwiązywać do anteny.
Poza tym jeśli np. dany poziom sygnału zapewnia jakąś tam jakość połączenia ze względu na przeciążenie stacji bazowej to antena nie pomoże, bo stacja bazowa nie wyrobi i tak więcej. No ale to są oczywiście przykłady dość specyficzne.
Jo_gurt pisze:oza tym jeśli np. dany poziom sygnału zapewnia jakąś tam jakość połączenia ze względu na przeciążenie stacji bazowej to antena nie pomoże, bo stacja bazowa nie wyrobi i tak więcej. No ale to są oczywiście przykłady dość specyficzne.
Nie mówie że bez anteny nie da się korzystać z neta.Ale chyba każdy by chciał wycisnąć maksymalne soki z prędkości.
Sony Vaio VPCF11ME - Alcatel One Touch Link Y858 Orange LTE
Najpierw sie zobaczy jak sytuacja wyglada bez anteny,a jak bedzie kiepsko to zainwestujemy w antene
Ino niech mi szybciej przysla kabel USB do Nokii6230 bo przez BT i Irde ni cholerki nie umiem sie placzyc No co?? Nie kazdy jest taki zdolny jak Wy
Mam wbudowanego BT,mam zainstalowanego PCSuita ale <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> mi nie wykrywa telefonu jako modemu.To co?? brakuje jakis sterownikow??
Czyli łączysz się po kabelku tak? Sterowniki do kabla masz zainstalowane. A kabelek to oryginał ? Na fonie po podłączeniu kabla i do portu USB powinien pojawić się komunikat że podłączono akcesorium. Masz coś w tym stylu?
A może jakiś nieodpowiedni ster się załadował do managera urządzeń i świeci teraz wykrzyknikiem na żółto ? Jeśli tak to trzeba by go zastąpić prawidłowym sterem do kabla usb.
PC Suite z BT bynajmniej w moim przypadku kiedy miałem tę Nokię nie wykrywał modemu w Nokii. Sama wymiana plików była możliwa i PC Suite działał z BT. Tylko z modemem był problem.
Zaraz sprawdzę jak to jest z 6300.
Widzę że nie masz jeszcze kabla a ja się produkuje
Ostatnio zmieniony 2008-07-22, 11:09 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.