Firmware dla Huawei E220

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Cyberix
Użytkownik forum

Firmware dla Huawei E220

Post autor: Cyberix »

Witam.

Kupiłem na Allegro modem Huawei E220. Okazało się że modem ma wgraną aplikacje ktora widzi modem jako dodatkowy naped CD-ROM, po podlaczeniu modemu przez port USB automatycznie uruchamia sie program instalacyjny za każdym razem kiedy podłączam modem do USB. (bardzo mnie to denerwuje) :D
Czy jest możliwoś usunięcia tej aplikacji żeby nic sie nie instalowało i żeby modem nie był widziany jako CD ROM. Czy wystarczy wgrać jakiś Firmware ?
Prosze o pomoc bo jestem zielony w tym temacie. (najlepiej link do Firmware-u który trzeba wgrać)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: Firmware dla Huawei E220

Post autor: bob »

Powinien po pierwszej instalacji przestać. ;)
Cyberix
Użytkownik forum

Post autor: Cyberix »

bob pisze:Powinien po pierwszej instalacji przestać. ;)
Aplikacja o której mówie to Mobile Partner. Czy jest możliwość usunięcia jej na stałe i żeby modem nie był wudziany jako CD Rom. Wcześniej miałem modem typowo z Iplusa i nie było wgranej żadnej aplikacji i nie był widziany jako CD rom :zly:
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

A moze da rade wylaczyc ten lipny cdrom w menagerze urzadzeń(panel sterowania sytem) ewentualnie jak jest jakies urzadzenie "przed nim" w widoku wg połaczeń, ale to tylko przypuczenia, ktore mi niedawno do glowy pszyszly.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ