Witam !
Od pewnego czasu staram sie odpalac iPlusa na gentoo ale z zaznaczeniem ze ma sie laczyc tylko z EDGE (mam dostep HSDPA). Predkosc EDGE do sshd itp w zupelnosci mi wystarcza i mysle o zdefiniowaniu takiego wlasnie polaczenia w konfigu pppd. Wertujac AT command reference od tego modemu http://www.sierrawireless.com/resources ... e-v2.4.pdf jedyne co nasuwa mi sie na mysl to AT*CNTI=1 zwraca w dostepnych technologiach EDGE wiec musi to dzialac kombinowalem przez z minicoma z AT!SELRAT=2 to nie jest jeszcze to (na sile przelacze go w UMTS, ale co z tego jak laczy sie z HSDPA, no wertuje ta instrukcje i nie widze pomyslu jaka komenda zmusze go do laczenia sie z EDGE lub GPRS. W tematach RF jestem zielony wiec moze tu ktos rozwiazywal juz podobny problem.
pozdr.
To musi byc to tylko cos nadajnik plusa daje rade bo jak juz mi sie opcje skonczyly to przeskoczylem na windowsa i tam mimo extra sygnalu jak zmusilem go to polaczenia z HSDPA to sie poddal a z EDGE sie laczy. Sprawdze innym razem, moze w plusie cos grzebia.