Witam wszystkich. Jak w temacie mam problem z se c902. Połączenie próbowałem skonfigurowane przez pc suite jak i ręcznie wg faq z tego forum. Efekty te same. Jeżeli mam w zasięgu sieć 3G to wszystko jest w porządku, łączy sie na lapku ok, ale jak tylko 3G zniknie, nie da sie nic zrobić. Jeżeli otwarte jest połączenie to jest ciągle dostępne (Status "połączono") Ale Internet nie działa. Jeżeli próbuje się połączyć bez 3G w zasięgu to na telefonie staje na "łączenie" a na kompie na "Rejestrowanie komputera w sieci". Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Przecież ludzie wykorzystywali komórkę jako modem zanim pojawiło się 3G.
Mam jeszcze jedno pytanie. Jeżeli nie jestem podłączony do 3G to nad zasięgiem mam "e" co zapewne oznacza edge, jak tylko połączy z 3G to "e" zmienia się na "g". Co oznacza to g, bo chyba nie gprs.
Z góry dziękuje za pomoc
Edit:
Sprobowalem odpalic neta przez komorke na stacjonarnym i o dziwo dziala na 3G jak i na edge. Znaczy sie łączy sie ale nie chodzi... To samo gdy ustawie tryb usb "tel jako modem" wtedy automatcznie mi sie laczy jak tylko podlacze do kompa ale na edge nei chodzi. Napisal mi ze do uzycia tel jako modemu potrzebuej konto pakietow strumieniowych ktorych edge chyab nie wspiera i tu caly problem, ale troche to dziwne, jakos wczesniej sie ludzie laczyli.
Ostatnio zmieniony 2008-07-25, 15:56 przez
fredeq, łącznie zmieniany 2 razy.