Testowane na Huawei E220
![:]](./images/smilies/splash.gif)
UWAGA program wykrywa EDGE jako GPRS (przynajmniej po limicie

Mam nadzieję że komuś się przyda

Dla tych co dopiero zaczynają przygodę z Linuksem w sam raz - tak myślę

Moderator: Moderatorzy
A do czego to ma się niby przydać? proszę Cie nie rób z Distro Linux, Windowsa.Dla tych co dopiero zaczynają przygodę z Linuksem w sam raz - tak myślę
Pisząc to miałem jeden cel: połączenie się z internetem i nie ważne jakim sposobem, aby działało.feloslaw pisze:proszę Cie nie rób z Distro Linux, Windowsa.
Mam i to bardzo dużo.Taki OT feloslaw, masz coś wspólnego z internetem bezprzewodowym?
Linuksy same się robią na Windowsa z prostej przyczyny - łatwiejsza i bardziej intuicyjna obsługa dla ludzi przyzwyczajonych do MS. I nie ma w tym nic złego.feloslaw pisze:proszę Cie nie rób z Distro Linux, Windowsa.
chyba sobie żartujesz? Widziałeś w Windows konsole, bo ja nie. Poza tym więcej i szybciej można zrobić przez konsole w Distro Linux, niż przez okienka.Linuksy same się robią na Windowsa
Nie.feloslaw pisze:chyba sobie żartujesz?
Nie wiem co to ma do rzeczy, ale jak najbardziej jest.feloslaw pisze:Widziałeś w Windows konsole, bo ja nie
Zależy co. I zależy przez kogo. Jeśli ktoś wczoraj przesiadł się z windowsa to o wiele szybciej będzie mu coś wyklikać.feloslaw pisze:Poza tym więcej i szybciej można zrobić przez konsole w Distro Linux, niż przez okienka.
Tu się mówi o internecie bezprzewodowym, a takie rzeczy to np TUfeloslaw pisze:Ale wybacz, poprostu nie podoba mi się, jak ludzie na siłe próbują zrobić z Linux, Windowsa.
No może, ale jak już napisałem w innym wątku, nie powinien się uczyć rzeczy nie prawidłowych.Jeśli ktoś wczoraj przesiadł się z windowsa to o wiele szybciej będzie mu coś wyklikać.
Poprawka, tu się rozmawia o internecie bezprzewodowym, na Distro Linux,Tu się mówi o internecie bezprzewodowym, a takie rzeczy to np TU
Ale nie ma nic niepoprawnego w np. rozpakowaniu paczki poprzez klikanie. To samo tyczy się np konfiguracji środowiska.feloslaw pisze:nie powinien się uczyć rzeczy nie prawidłowych.
Raczej "skompilować"feloslaw pisze:Poza tym @Jo_gurt, spróbuj skomplikować paczke *.tar.gz2, przez okienka.
To prawda bo np *.deb klikamy i instalujemy, skąd to znam...Jo_gurt pisze:Linuksy same się robią na Windowsa
heh, to ciekawe jak zainstalowałeś Firefox 3To prawda bo np *.deb klikamy i instalujemy, skąd to znam...
Możesz jaśniej?feloslaw pisze:heh, to ciekawe jak zainstalowałeś Firefox 3
I tu masz racjęfeloslaw pisze:Nie ma się tu co sprzeczać
Ja też na początkufeloslaw pisze:tylko szkoda że większość początkujących unika ją jak ognia(też taki byłem)
No nie wiem.feloslaw pisze:konsola zawsze była i zawsze będzie lepsza i bardziej wygodniejsza w użyciu niż klikanie
No nie wiem.Łatwiej kliknąć coś co się widzi niż pisać kupę komend.
Kod: Zaznacz cały
sudo cp ppp/peers/* /etc/ppp/peers
Ja robię to tak:Jo_gurt pisze:zmianę rozdzielczości komendami
xrandr -s 1600x1200
nano /etc/X11/xorg.conf
Niestety nie mam karty Wi-Fi wiec nie wiem jaka by była komenda.Jo_gurt pisze:konfigurację wifi dla wpa2
NIe potrzeba.Nie potrzeba restartu Xów?
Nie testowałem tego programu na Suse (bo krótko to distro miałem- do czasu zmiany iplus'a na play online). Testuję go na Debianie 5.0. Najlepiej to po prostu zainstalować te biblioteki (całe gnome Ci się od razu nie instaluje tak samo jak z kdelibs którego mam zainstalowanego bo jest potrzebny- zainstalujesz tą bibliotekę przez yast'a).djlusiak pisze:Wracając do tematu, czy uda się uruchomić ten program pod OpenSUSE 11 w KDE? Bo ten program jest napisany pod GNOME'a ( przy próbie instalacji z powodu braku pakietu gnome2-python-cośtam nie udało się, a na stronie podanej w tym temacie przez jednego z użytkowników są pakiety dla OpenSUSE'a ). Bardzo proszę o napisanie, jeśli komuś się udało.