Witam surfując po sieci (jak to fajnie brzmi ) natrafiłem na stronkę z managerami połączeń Vodafone. Mimo iż jest to oprogramowanie Vodafone działa z moim iPlusem. Co ciekawe program sam odnajduje modem i konfiguruje połączenie, należy tylko podać nazwę połączenia, login i hasło ( dla plus login i hasło: plusgsm )oraz APN. Program do pobrania STĄD
Testowane na Huawei E220
UWAGA program wykrywa EDGE jako GPRS (przynajmniej po limicie )
Mam nadzieję że komuś się przyda
Dla tych co dopiero zaczynają przygodę z Linuksem w sam raz - tak myślę
nie wiem jakie modemy obsługuje więc trzeba próbować...
[ Dodano: 2008-07-26, 12:50 ]
feloslaw pisze:proszę Cie nie rób z Distro Linux, Windowsa.
Pisząc to miałem jeden cel: połączenie się z internetem i nie ważne jakim sposobem, aby działało.
Taki OT feloslaw, masz coś wspólnego z internetem bezprzewodowym?
feloslaw pisze:proszę Cie nie rób z Distro Linux, Windowsa.
Linuksy same się robią na Windowsa z prostej przyczyny - łatwiejsza i bardziej intuicyjna obsługa dla ludzi przyzwyczajonych do MS. I nie ma w tym nic złego.
chyba sobie żartujesz? Widziałeś w Windows konsole, bo ja nie. Poza tym więcej i szybciej można zrobić przez konsole w Distro Linux, niż przez okienka.
Ubuntu 8.04 | Intel E8200 Box, GeForce 8600GT, 2GB Ram DDR2 667Mhz ~ o/c 855Mhz, Samsung F1 640GB SATA II | EDGE Orange.
To prawda bo np *.deb klikamy i instalujemy, skąd to znam...
heh, to ciekawe jak zainstalowałeś Firefox 3
[ Dodano: 2008-07-26, 14:11 ]
Nie ma się tu co sprzeczać, konsola zawsze była i zawsze będzie lepsza i bardziej wygodniejsza w użyciu niż klikanie, tylko szkoda że większość początkujących unika ją jak ognia(też taki byłem )
Ubuntu 8.04 | Intel E8200 Box, GeForce 8600GT, 2GB Ram DDR2 667Mhz ~ o/c 855Mhz, Samsung F1 640GB SATA II | EDGE Orange.
feloslaw pisze:konsola zawsze była i zawsze będzie lepsza i bardziej wygodniejsza w użyciu niż klikanie
No nie wiem. Łatwiej kliknąć coś co się widzi niż pisać kupę komend.
Dlatego produkty MS wygrały bo prostota jest tak duża. Co innego temat aplikacji które psują wszystko.
Wracając do tematu, czy uda się uruchomić ten program pod OpenSUSE 11 w KDE? Bo ten program jest napisany pod GNOME'a ( przy próbie instalacji z powodu braku pakietu gnome2-python-cośtam nie udało się, a na stronie podanej w tym temacie przez jednego z użytkowników są pakiety dla OpenSUSE'a ). Bardzo proszę o napisanie, jeśli komuś się udało.
djlusiak pisze:Wracając do tematu, czy uda się uruchomić ten program pod OpenSUSE 11 w KDE? Bo ten program jest napisany pod GNOME'a ( przy próbie instalacji z powodu braku pakietu gnome2-python-cośtam nie udało się, a na stronie podanej w tym temacie przez jednego z użytkowników są pakiety dla OpenSUSE'a ). Bardzo proszę o napisanie, jeśli komuś się udało.
Nie testowałem tego programu na Suse (bo krótko to distro miałem- do czasu zmiany iplus'a na play online). Testuję go na Debianie 5.0. Najlepiej to po prostu zainstalować te biblioteki (całe gnome Ci się od razu nie instaluje tak samo jak z kdelibs którego mam zainstalowanego bo jest potrzebny- zainstalujesz tą bibliotekę przez yast'a).
Pakiety powinny by na płycie z systemem (na płycie Debiana takowe były). Po instalacji wprawdzie wykrył mój modem jako Huawei E220 ale to mniej ważne- grunt że net jest i luz