![:]](./images/smilies/splash.gif)
Próbowałem znaleźć odpowiedź na moje pytanie, ale niestety mi się to nie udało. Dlatego też pozwoliłem sobie opisać tutaj mój problem a wygląda on następująco:
Mam do obsłużenia dwa budynki. W jednym budynku stoi sobie Livebox. W drugim budynku sygnał wi-fi jest tylko przy ścianie zewnętrznej. Wymyśliłem więc sobie, że w drugim budynku postawię AP. Zakupiłem D-Linka DWL-2100AP. Ustawiłem go w trybie "AP Repeater". Wskazałem AP z livebox'a jako roota. DLinkowi podałem IP z tej samej posieci co livebox, czyli 192.168.1.x (maska 255.255.255.0). Jako bramę wskazałem adres liveboxa 162.168.1.1. SSID i kanał ustwiły się takie jak w livebox. Adres MAC DLinka zarejestrował się w konfiguracji liveboxa.
Włączam wifi w komputerze, dostaję IP z DHCP z liveboxa i tyle.

Zrobiłem więc inne ćwiczenie. Połaczyłem DWL-2100AP kabelkiem z liveboxem i ustwiłem go w tryb "AP". Drugi DWL-2100AP ustawiłem w trybie "AP Repeater" i wskazałem jako root pierwszego DLinka. W takiej konfiguracji wszystko jest OK.
Nie chcę jednak dwóch DLinków lecz jeden. Zupełnie nie wiem czemu nie mogę od razu pierwszego DLinka uruchomić jako AP Repeter liveboxa.

Bardzo proszę o pomoc.