P.S. Chciałam wrzucić mapkę z BTSami w mojej okolicy,ale mi się nie udało

Moderator: Moderatorzy
Zapraszam do lektury : Wstawianie obrazków na forumKapustka pisze:P.S. Chciałam wrzucić mapkę z BTSami w mojej okolicy,ale mi się nie udało
To co najwięcej pokazuje to mało znaczy bo to jest krótkotrwałe. Ważne jest jaki transfer średnio osiągasz i czy jest stabilny.Kapustka pisze:jak pokazał DU Meter 273 kbps (tyle najwięcej osiągnął)
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=104476#104476 zrobiłam to w innym temacieKapustka pisze: P.S. Chciałam wrzucić mapkę z BTSami w mojej okolicy,ale mi się nie udało
No to całkiem ładny wynikKapustka pisze:Te 273 to jak podkreśliłam było max, a tak jest stabilnie i 180 kbps mniej więcej.
No to dobrze. Oby się obciążenie nadajnika nie zwiększyłoKapustka pisze:Wchodzę na internet o różnych porach i nie widzę przeciążeń.
Raczej chyba takYaHooo pisze:Lecz do niego raczej nie podłączysz w łatwy sposób anteny.
No to tym bardziej można brać tego Plusa i podłączyć do telefonu antenęJaco pisze:Raczej chyba takhttp://www.bez-kabli.pl/v...p?p=41413#41413
Ciesz się bo ostatnio był tylko kiepski GPRS ale teraz w końcu zawitało EDGE.Kapustka pisze:Wchodzę na internet o różnych porach i nie widzę przeciążeń.
Dwa lata uzywałam i nic się nie zmieniłoYaHooo pisze:Oby się obciążenie nadajnika nie zwiększyło![]()
Chyba raczej znacząco więcej nie wyciągniesz. Chyba, że byś była w zasięgu lepszej technologii UMTS/HSDPA. Jednak z tego co widać na mapce co zrobiła Sundance_kid to raczej na to nie masz co liczyć.Kapustka pisze:Generalnie myślę,że na więcej nie mam co liczyć,prawda??
To zależy tylko od Twoich upodobań. Jak nie przeszkadza Ci korzystanie z telefonu jako modemu to moim zdaniem bez sensu jest branie umowy tylko po to aby zdobyć modem.Kapustka pisze:I chyba bez sensu było by wiązać się na 2 lata umową by mieć inny modem. Czy lepiej brać modem?
Zwłaszcza, że w razie czego modem z EDGE już nie są drogie.YaHooo pisze:Jak nie przeszkadza Ci korzystanie z telefonu jako modemu to moim zdaniem bez sensu jest branie umowy tylko po to aby zdobyć modem.
Przydałoby się. Tak samo jak CID BTS-a, z którego korzystasz.Jaco pisze:P.S. Chciałam wrzucić mapkę z BTSami w mojej okolicy,ale mi się nie udało
Dokładnie trafiłeś w samo sedno sprawyja.michal pisze:Myślę jednak, że abonament jest tańszy znacznie bo po tym 1GB internet chodzi wolno, ale chodzi.![]()
To najlepiej zrobić tak. Masz zainstalowany DU Meter. Zatem poużywaj internetu przez kilka dni normalnie, a potem sprawdź jak dużo danych za ten okres wysłałaś oraz pobrałaś. Będziesz miała policzyć transfer miesięczny w przybliżeniu i wtedy zadecydować czy pre-paid czy abonament.Kapustka pisze:No też muszę się zorientować ile mniej więcej potrzebuje limitu.
Jest. Dużo różnych opcji jest.Kapustka pisze:A jest w tym Du Meter coś takiego jak podsumowanie każdej sesji? Żeby mieć jakąś orientację ile się wykorzystało?
Np.??ja.michal pisze:Jest. Dużo różnych opcji jest.
Zliczanie dzienne, tygodniowe, miesięczne pobranych/wysłanych danych. Ma nawet możliwość zliczania transferu samego Internet Explorer'a. Można ustawić alarm na przekroczenie limitu danych w miesięcznym okresie rozliczeniowym, przy czym możesz ustawić sobie od kiedy się zaczyna okres rozliczeniowyKapustka pisze:Np.??![]()
Chyba to jest wielka ryba ja.michalkuja.michal pisze:Klikasz dwa razy szybko na ikonkę i wyskakuje.Chyba.
Ja tak właśnie zaczynałem przygodę z netem przez GSM. Właśnie z tą Nokią . Ale znudziło mi się przekładanie karty do telefonu i kupiłem modem.Kapustka pisze:Ale umowa na roczek i limit 1GB za 60 zł bez modemu jest nawet atrakcyjna jak dla mnie
Po to jest aby inni korzystaliKapustka pisze:I tak sobie pomyślałam,że chyba by się nie obraził jak bym skopiowała jego pomysł