Wifi a Playstation 3
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wifi a Playstation 3
Witam
Mam problem z podączeniem konsoli do Internetu. Na XP niby tworzy sieć bezprzewodową, konsola wykrywa ją, ale w momencie podączania wychodzi błąd.
Natomiast w Viście próba stworzenia sieci kończy się fiaskiem. Chcę nawet zrobić ją bez szyfrowania, ale po wpisaniu nazwy itd. klikam NEXT i wychodzi komunikat, że nie można utworzyć sieci.
Będę wdzięczny za pomoc.
Mam problem z podączeniem konsoli do Internetu. Na XP niby tworzy sieć bezprzewodową, konsola wykrywa ją, ale w momencie podączania wychodzi błąd.
Natomiast w Viście próba stworzenia sieci kończy się fiaskiem. Chcę nawet zrobić ją bez szyfrowania, ale po wpisaniu nazwy itd. klikam NEXT i wychodzi komunikat, że nie można utworzyć sieci.
Będę wdzięczny za pomoc.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Wifi a Playstation 3
Chodzi o Ad-Hoc? Oglądałeś <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a>?
-
Nie wiem, czy chodzi o Ad-Hoc, bo nie za bardzo się na tym znam.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Najprawdopodobniej potrzebujesz stworzyć sieć ad-hoc. Zobacz mój poradnik z mojego podpisu. Dotyczy on co prawda udostępniania połączenia z modemu. Jednak tak samo się postępuje w przypadku internetu z karty sieciowej. Jak robisz tak to w którym momencie i jaki błąd się pojawia.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Dzięki za poradnik.
Problem w tym, że tam, gdzie powinienem zaznaczyć opcję Ad-Hoc (chyba rys. 3) nie mam takiej możliwości. Pole jest zacienione.
--Edit--
Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia. Otóż na trayu mam ikonkę sieci bezprzewodowej. Nazwa jest taka, jaką kombinowałem dzisiaj po raz pierwszy. I teraz, gdy próbuje stworzyć zgodnie z Twoim poradnikiem nowe połączenia, z inną nazwą, na tej ikonce dalej jest ta stara nazwa...
Problem w tym, że tam, gdzie powinienem zaznaczyć opcję Ad-Hoc (chyba rys. 3) nie mam takiej możliwości. Pole jest zacienione.
--Edit--
Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia. Otóż na trayu mam ikonkę sieci bezprzewodowej. Nazwa jest taka, jaką kombinowałem dzisiaj po raz pierwszy. I teraz, gdy próbuje stworzyć zgodnie z Twoim poradnikiem nowe połączenia, z inną nazwą, na tej ikonce dalej jest ta stara nazwa...
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A jaka to jest karta? Może sterownik nie udostępnia możliwości pracy w trybie ad-hoc, w co osobiście wątpię. Jednak warto sprawdzić w Menadżerze Urządzeń we właściwościach karty na zakładce Zaawansowane (rys 8 z mojego poradnika) czy nie ma możliwości wymuszenia pracy w trybie Ad-hoc (może nazywać się również IBSS). Ewentualnie próbowałeś zainstalować oprogramowanie producenta karty i na nim ustawić sieć ad-hoc?
A usunąłeś profil poprzednich połączeń przed utworzeniem nowego? Bo pewnie masz zaznaczone łączenie się z siecią przy starcie systemu. To się robi na rysunku nr 5 z mojego poradnika.Bachus pisze:I teraz, gdy próbuje stworzyć zgodnie z Twoim poradnikiem nowe połączenia, z inną nazwą, na tej ikonce dalej jest ta stara nazwa...
Pozdrawiam YaHooo