czy warto go kupić ( modem sony ericson GC89 )

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zbroziu
Użytkownik forum

czy warto go kupić ( modem sony ericson GC89 )

Post autor: zbroziu »

jak w tytule.
Ponieważ mam już dość ciągłego rozłączania sie mojego obecnego modemu (OPTION GLOBETROTTER) postanowiłam kupić na allegro inny modem z nadzieją że moja przygoda z rozłączaniem modemu sie skończy.
Doradźcie czy warto kupować ten modem?? czy nie jest on kolejnym zgniłym jajkiem??
Z góry dzięki za info.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: czy warto go kupić ( modem sony ericson GC89 )

Post autor: Sundance_kid »

zbroziu pisze:dość ciągłego rozłączania sie mojego obecnego modemu
Ale że co rozłącza? Przestaje wysyłac dane czy przerywa połączenie?
W sumei dobra rzecz ale może wina leżeć po stronie słabej wydajności prądowej komputera.

[ Dodano: 2008-08-03, 21:57 ]
Sprawdź go u na innym komputerze jak możesz.
Awatar użytkownika
DJMETRIX
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: DJMETRIX »

postanowiłam kupić na allegro inny modem z nadzieją że moja przygoda z rozłączaniem modemu sie skończy.
Tego nikt Ci nie zapewni.Modemy OPTION nie są złe.Sam używam.A jaki masz dokładnie model??
Sony Vaio VPCF11ME - Alcatel One Touch Link Y858 Orange LTE
zbroziu
Użytkownik forum

Post autor: zbroziu »

poprostu przestaje działać, lampka która się świeci podczas działania przestaje migać albo cały czas się pali. Model jaki posiadam to iPlus PCMCIA Option Globetrotter EDGE
Zauważyłam, że najczęściej rozłącza się podczas wytężonej pracy np. przy wgrywaniu się zdjęć. Czytałam już wcześniej o powodzie rozłączania się neta spowodowanym złym napięciem dlatego też chciałam jako modem używać jakiegoś telefonu, ale chyba za bardzo się na tym nie znam i nie chcę ryzykować.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

zbroziu pisze:Zauważyłam, że najczęściej rozłącza się podczas wytężonej pracy np. przy wgrywaniu się zdjęć.
No to ja raczej winiłbym właśnie za słabą wydajność prądową portu PCMCIA. Albo ewentualnie przegrzewanie się modemu podczas wytężonej pracy. Niektóre laptopy są tak skonstruowane, że karty PCMCIA się w nich mocno nagrzewają.
zbroziu pisze:chciałam jako modem używać jakiegoś telefonu, ale chyba za bardzo się na tym nie znam i nie chcę ryzykować.
Używanie telefonu jako modemu nie różni się niczym od używania zwykłego modemu. Wystarczy telefon który może pracować jako modem podłączony do komputera poprzez port USB (ew. bluetooth) i poprawnie skonfigurowane połączenie dial-up.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

zbroziu pisze:jak w tytule.
Ponieważ mam już dość ciągłego rozłączania sie mojego obecnego modemu (OPTION GLOBETROTTER) postanowiłam kupić na allegro inny modem z nadzieją że moja przygoda z rozłączaniem modemu sie skończy.
A czy nie można było tego tematu ciągnąć w tym już wątku http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=98832#98832 :cwaniak:

[ Dodano: 2008-08-04, 09:20 ]
Ponadto kolego
koleżanko
Jestem nieszczęśliwą posiadaczką
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=98832#98832 po co ta zabawa :cwaniak:
ODPOWIEDZ