jaki ruoter to netbox 2/problemy z zasięgiem
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
jaki ruoter to netbox 2/problemy z zasięgiem
witam
posiadam netbox 2 i wegług mapek powinienem mieć edge, jednak modem stoi w takim miejscu że zasię jest tylko 2 krechy, kupiłem antene kierunkową gsm ale niestarcza mi tego 10metrowego kabla, potrzeba mi jakieś z 20m.
i teraz nie wiem co robić czy kupić przedłużkę kabla ale tu będą straty czy router który zainstaluje zaraz pod dachem i potem normalnym kablem LANowym do kompa
Co radzicie?? takie rozwiązanie gdzieś już widziałem na forum ale nie mogę znaleźć linka do odpowiedniego routera.
może mi ktoś podrzucić linka do odpowiedniego sprzętu?? jakie będą tego koszty??
z góry dzięki za odpowiedź
posiadam netbox 2 i wegług mapek powinienem mieć edge, jednak modem stoi w takim miejscu że zasię jest tylko 2 krechy, kupiłem antene kierunkową gsm ale niestarcza mi tego 10metrowego kabla, potrzeba mi jakieś z 20m.
i teraz nie wiem co robić czy kupić przedłużkę kabla ale tu będą straty czy router który zainstaluje zaraz pod dachem i potem normalnym kablem LANowym do kompa
Co radzicie?? takie rozwiązanie gdzieś już widziałem na forum ale nie mogę znaleźć linka do odpowiedniego routera.
może mi ktoś podrzucić linka do odpowiedniego sprzętu?? jakie będą tego koszty??
z góry dzięki za odpowiedź
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: jaki ruoter to netbox 2/problemy z zasięgiem
Lepszym rozwiązaniem jest router, ale to koszt ok 500zł. Zdaje się chodzi o Linksys WRT54G3G.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Raczej do tego nie da rady podłaczyc netbox 2 ktory jest na usb, a router jest ze slotem pcmcia:P Jest jakis asus z usb i gdzies zrobili softa na ktorym uruchamial sie e220, ale do tego raczej bedzie ciezko cos znalezc.Jo_gurt pisze:Zdaje się chodzi o Linksys WRT54G3G.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Faktycznie.krystianb pisze:netbox 2 ktory jest na usb, a router jest ze slotem pcmcia:P
WL-500g Premium v1 ale konfiguracja nie jest prosta. No i gwarancji mówimykrystianb pisze:Jest jakis asus z usb

- bob
- Guru bezprzewodowy
Dla chcącego nic trudnego:krystianb pisze:Raczej do tego nie da rady podłaczyc netbox 2 ktory jest na usb, a router jest ze slotem pcmcia:P
http://www.flickr.com/photos/immauss/se ... 390529895/

-
- Stały użytkownik forum
kurcze myślałem że sprawa jest trochę prostsza. że istneje jakieś dedykowane rozwiązanie to tego problemu.
nie wiem czy podołam
A znacie może jakieś inne rozwiązanie problemu ze słabym zasięgiem?? (przedłużenie na USB repetytorach??)
nie wiem czy podołam
A znacie może jakieś inne rozwiązanie problemu ze słabym zasięgiem?? (przedłużenie na USB repetytorach??)