Przedłużenie umowy w iPlusie

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
norbert486
Stały użytkownik forum

Re: Przedłużenie umowy w iPlusie

Post autor: norbert486 »

Powiedzcie panowie czy faktycznie jest opcja 1giga za 30 złoty było by to dobre dla mnie?
e50+iplus=180kb/s
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

norbert486 akurat mam przy sobie szklaną kulę i ona mi powiedziała, że przy Twoim korzystaniu z internetu lepsza będzie opcja 1giga za 60 złotych.

A na serio to o co Ci chodzi?
Awatar użytkownika
norbert486
Stały użytkownik forum

Faktycznie nie jasno się wyraziłem, :
1) czy prawdą jest że jest tak opcja za 30 złoty 1 giga?
2) jakie są zasady to znaczy przekrocze jeden giga i dalej mam net ale przycięty?
e50+iplus=180kb/s
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

norbert486 pisze:czy prawdą jest że jest tak opcja za 30 złoty 1 giga?
Poszukaj na stronie iPlusa :cwaniak:
norbert486 pisze:jakie są zasady to znaczy przekrocze jeden giga i dalej mam net ale przycięty?
Takie jak u wszystkich czyli przekraczasz limit i ciach :hyhy: Korzystać się da ale mniej komfortowo.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Jaco pisze:norbert486 napisał/a:
czy prawdą jest że jest tak opcja za 30 złoty 1 giga?
Myślicie, że dałoby radę przeprowadzić taką operacje

1) 60zł 2GB + modem
2) 120zł 8GB + modem
Jaco pisze:Korzystać się da ale mniej komfortowo.
Chciałeś napisać "mniej".
Gdyby było 48kbps byłoby już "w miarę" komfortowo.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

norbert486 pisze:1) czy prawdą jest że jest tak opcja za 30 złoty 1 giga?
Była. Nazywała się wielka wyprzedaż w Plusie.
norbert486 pisze:jakie są zasady to znaczy przekrocze jeden giga i dalej mam net ale przycięty?
Aktywacja kupiona w tej promocji niczym nie różniła się od "normalnej" aktywacji.

[ Dodano: 2008-08-04, 15:02 ]
Tylko był dodawany kiepski modem i umowa tylko na rok :]
Awatar użytkownika
norbert486
Stały użytkownik forum

Dzieki panowie za odpowiedz, dzisiaj podpisalem na 2 latka i wziąłem modem do lapka niech sie dzieje co chce....:-), a i cena standart 60 zeta za 1giga
e50+iplus=180kb/s
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

norbert486 pisze:Dzieki panowie za odpowiedz,
Ekhm.... ;)
Awatar użytkownika
jaras99
Stały użytkownik forum

Post autor: jaras99 »

Witam!
I kwestia przedłużenia umowy powróciła :) . Otóż dzwonił do mnie dzisiaj przedstawiciel iplusa z ofertą. Oferta jak się spodziewałem dotyczyła nowego modemu tyle że uznał, że nowy modem zwiększy mi prędkość 10-krotnie tyle że po sprawdzeniu mojego adresu zmienił zdanie, że zwiększy mi się prędkość 3-krotnie.Dodał też, że moja obecna szybkość to ok. 110 Kb/s a z nowym modemem będzie ok. 340 Kb/s.Czy to możliwe??
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

jaras99 pisze:Dodał też, że moja obecna szybkość to ok. 110 Kb/s a z nowym modemem będzie ok. 340 Kb/s.Czy to możliwe??
Oczywiście, że możliwe. Teraz pewnie korzystasz ze słabego EDGE (bo na tyle pozwala Twój modem). Zaś te 340kb/s to jest już UMTS. Sprawdź na mapie BTS'ów http://www.wieprz.net/bts czy nie znajduje się blisko Ciebie jakiś nadajnik 3G Plusa i będzie wszystko jasne :) Ewentualnie możesz sprawdzić na stronie Plusa, ale tam nie ma zaznaczonych nadajników, są tylko obszary na których powinien być dostępny UMTS.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
jaras99
Stały użytkownik forum

Sprawdzałem na tych mapach ale w pobliżu nie ma żadnego nadajnika 3G, jest jedynie oddalony o jakieś 8 km nadajnik ale to z ery :/ .Ale czy na Edge przy zmianie modemu faktycznie może tak znacząco zmienić się prędkość?
btw Czy jest szansa, że przy przedłużeniu umowy po za modemem dostane jeszcze 100% więcej transferu??
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

jaras99 Nie wiem czy dobrze pamietam, czy comander2 z Twojego opisu ma edge klasy 10 (236kb/s) jesli tak i do tego nie jestes w zasiegu umts plusa, to nowym modem nic nie wskurasz a wrecz mozesz popsuc sytuacje, roznie nowe modemy na egde pracują i wyjsica na antene zewnetrzną nie mają (przynajmniej te na usb) o wiele lepiej w takim wypadku od nowego modemu spisze ze antena zewnetrzna. Jedyne ryzyko to takie ze stary modemy nie wytrzyma naporu danych i koncowka mocy pojdzie, ale lepiej brac przedluzenie umowy z podwojnym transferem, wątpie zeby jedno i drugie chcieli dac. Sory za dlugi post.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

krystianb pisze:czy comander2 z Twojego opisu ma edge klasy 10 (236kb/s)
To jest maksymalna praktyczna prędkość EDGE. Mi się udało dojść na swoim modemie (Huawei E630) tylko do 200kb/s. Zatem jak masz tak daleko nadajnik 3g to raczej nie masz szans na poprawę.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

jaras99 pisze:.Czy to możliwe??
:rotfl: :rotfl: Boskie. Pewnie postawili koło Ciebie albo w okolicy nadajnik UMTSowy i stąd to zwiększenie prędkości :hyhy: W teorii mozliwe a w praktyce na prędkość składa się kilka rzeczy więc operator nie może zagwarantowac Ci określonej prędkości.
Awatar użytkownika
jaras99
Stały użytkownik forum

No i umowa jednak podpisana.Zobaczymy jak nowy modem Huawei E220 będzie się spisywał :P .Co do nadajników to nie ma UMTSa w mojej okolicy, i jak już to będzie HSDPA ale to pewnie nie za szybko :/ .Z tego co mi mówił przedstawiciel iplusa ten modem co mam ma jednak słabszą klase EDGE i dlatego tak słabą prędkość osiągał.No i też dowiedziałem się ,że po nowym roku iplus ma w planach zwiększyć limit transferu :super:
Jak dostanę modem to dam znać jak się spisuje.
Engelbert
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Engelbert »

Takich sprzedawców powinni zabijać na miejscu...
Comander 2 obsługuje EDGE klasy 10 - specyfikacja: http://www.iplus.pl/materialy/specyfika ... r_edge.pdf
Czyli tak samo jak E220. Skoro w miejscu, gdzie korzystasz z połączenia nie ma 3G/3,5G - jest bardzo mało prawdopodobne, że zauważysz różnicę. Może być też gorzej, tego nikt nie wie ;)

Co do planów powiększenia limitów - jakbym miał płacone prowizje od ilości sprzedanych umów - też bym tak powiedział.
Awatar użytkownika
yagi
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: yagi »

Wedlug mnie tez sprzedawca nalgal i to konkretnie. Nie spotkalem jeszcze sprzedawcy, ktory mialby info jakie promocje beda za 5 miesiecy albo gdzie i kiedy postawia stacje UMTS/HSDPA... Byle zdobyc prowizje... Zalosne :( :dobani:
:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010) :!:

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

jaras99 pisze:No i też dowiedziałem się ,że po nowym roku iplus ma w planach zwiększyć limit transferu
Bardzo jestem ciekaw tego co powiedział, niedługo to zweryfikuje, sam za 2mc im swoje warunki co do limitow postawie :hyhy: i zobacze co mi na to powiedzą, jak sie nie zgodzą to :papa: i go to play
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

jaras99 pisze:No i też dowiedziałem się ,że po nowym roku iplus ma w planach zwiększyć limit transferu :super:
No cóż jak zwykle rzeczywistość zweryfikuje plotki :)
Engelbert pisze:Takich sprzedawców powinni zabijać na miejscu...
Zgadzam się z tym w 100% :hyhy:
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Odkopałem trupa bo nie ma po co nowego wątku zakładać.

Byłem dziś w salonie plusa, poszedłem z zamiarem pożegnania sie z usługa i tak wyszedłem, ale nawet lekko mnie oferta na przedłużenie zdziwiła, bo dostałem propozycje 3gb za 60zł i 8gb za 88zł wreszcie zaczeli gadać jak z człowiekiem, ale niestety i tak wole odrobine wolniejszego(ale tylko w wawie, jest jeszcze jedno miejsce gdzie play działa 10razy szybciej) play'a ze mozna powiedziec ludzkim limitem 10gb i to jeszcze 15zl taniej (tak wiem student dusigrosz jestem)
Boras
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Boras »

krystianb pisze:dostałem propozycje 3gb za 60zł i 8gb za 88zł
A powiedziałeś im, że przechodzisz do konkurencji?:D W sumie bardzo ładna oferta, za 60 zł 3 gb z całkiem niezłym zasięgiem Plusa jest kuszące.
Awatar użytkownika
piori
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: piori »

krystianb pisze:dostałem propozycje 3gb za 60zł i 8gb za 88zł
A wiesz na jaki okres umowa? Bo mnie niedługo też czeka przedłużenie umowy, a na CDMA z tepsy chyba nie będę czekał bo z nimi to nigdy nic nie wiadomo...
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

krystianb pisze:bo dostałem propozycje 3gb za 60zł i 8gb za 88zł
No, no widać, że się uczą :) Ciekawe co ja dostanę za 11 miesięcy jak ja będę szedł przedłużać/zrywać umowę.
Engelbert
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Engelbert »

A wiesz na jaki okres umowa?
Bez wymiany modemu umowy są na 12 miesięcy.
Awatar użytkownika
Darecky
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Darecky »

W porównaniu do Orange to i tak słabiutko...
Swoją drogą zaczynają już mnie denerwować, codziennie dostaje smsy, żeby zadzwonić na *400 i dzwonią sami raz na tydzień około, żebym już przedłużał :(
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Darecky pisze:W porównaniu do Orange to i tak słabiutko...
Swoją drogą zaczynają już mnie denerwować, codziennie dostaje smsy, żeby zadzwonić na *400 i dzwonią sami raz na tydzień około, żebym już przedłużał :(
Do mnie z Tepsy dzwonią aby przedłużyć Neostradę...
Chyba moja odpowiedź w czasach Netii, Playa jest oczywista.
Awatar użytkownika
artureal

Post autor: artureal »

Do nas TePsa nie zadzwoniła gdy kończyła się umowa, tylko od razu przysłała fakturę do zapłaty za następny miesiąc z góry, he, he. Pasuje Wam 200 zł za 1Mb? :brawa: :padam: Chyba zamówię sobie koszulkę z napisem "tepsa my love".
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

artureal, ale to jest wyraźnie napisane w umowie, którą podpisywałeś - jeśli nie wypowiesz umowy 30 dni przed jej końcem to automatycznie przechodzi na czas nieokreślony. To już twoje niedopatrzenie. :] Co, mają dzwonić i prosić, żebyś mniej płacił? ;)
Awatar użytkownika
artureal

Post autor: artureal »

Niby tak. Z tym, że umowa była podpisana przez naszą firmę dwa lata temu, papiery są gdzieś w księgowości i jakoś nikt o przedłużeniu nie pamiętał. Przysyłają co miesiąc jakieś durne ulotki, ale przypomnienia o kończącej się umowie nie łaska, choćby faksem czy mailem.
Może się mylę, lecz dla mnie takie zachowanie TePsy świadczy nie najlepiej o jej podejściu do klienta.
Dla porównania: na dwa miesiące przed końcem umowy ktoś z Plusa zadzwonił, umówił się na rozmowę, przyjechał w dogodnym terminie i zaproponował nam nowe telefony oraz zniżkę na cały firmowy abonament. Można? - można.

Żeby było ontop: ponieważ kończy się też umowa na iPlusa, zblefowałem, że przy takich stawkach na internet przejdę do Playa i czekam na ich propozycje. Zobaczymy, co powiedzą mądrego.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

artureal pisze:zblefowałem, że przy takich stawkach na internet przejdę do Playa i czekam na ich propozycje. Zobaczymy, co powiedzą mądrego.
Bylibyśmy Ci wdzięczni jakbyś napisał na forum co Ci dali za ofertę :)
ODPOWIEDZ