Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.
Witam!
Od wczoraj jestem podłączony do darmowej sieci Wi-Fi. Problem polega na tym ze internet mam dopiero wtedy gdy uruchomie przegladarke. Orientuje sie może ktoś czy można to skonfigurować tak aby internet byl od razu po wlaczeniu komputera? Mam nadzieję że wyraziłem sie dość jasno
Pozdrawiam
LuKaSh rozumiem, że to Hot Spot.
Bardzo często jest tak, że to tak właśnie działa. Trzeba "dać życie" przez przeglądarkę w Hot Spocie. W płatnych to normalne.
Wejdź w panel sterowania, właściwości połączenia internetowego, odszukaj zakładki z połączeniem i tam chyba też można było ustawić jak się ma łączyć. Chyba tak to w windowsie się robiło.
[ Dodano: 2008-08-08, 15:52 ]
Dokładnie mam antene NanoStation 2 , podłączoną kablem LAN do rozdzielacza, od rozdzielacza kabel LAN idzie do karty sieciowej, podłączony jest do niego także zasilacz sieciowy. staram sie to przedstawić jak najbardziej jasno:)
Otrzymałem prostą odpowiedź - nie da sie Nie wiem dlaczego ale sie nie da.
Mam teraz inny problem, napisze tutaj aby nie tworzyć już kolejnych wątków. Więc ostatnio zauważyłem że podczas korzystania z sieci przeglądarka 'zacina sie' tj. staje na 'oczekiwaniu' i dalej nie chce iść... Tlen dziala OK, w tym czasie sprawdzałem pingi i tez są OK. Nie wiem czy to wina przeglądarki, korzystam z Mozilli 3.0.1 ale w IE ten problem takze wystepuje. Bedę wdzięczny jeżeli są jakieś pomysły dlaczego tak sie dzieje..
Ale nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje, zdaniem dostawcy wszystko jest OK Pingi OK(właśnie podczas zawieszenia sie):
Prędkość także OK:
Może to wina odległości, bo mam do nadajnika jakies 2 km, ale widzę go bezproblemowo z mojego domu (zadnych drzew i budynkow)
Na codzień używam Mozilli 3 ale teraz ona praktycznie nie dziala. (po jakis 5 minutach przestaje) potem wlaczam IE i tak na zmiane. Watpie by była to wina przeglądarki wczoraj wieczorem sformatowałem dysk, zainstalowalem jedynie sterowniki i FF, problemu to nie rozwiazalo..
[ Dodano: 2008-08-13, 14:32 ]
Czy jest możliwe ze przy 100% widoczności nadajnika jest to problem związany z zasięgiem?
Czy tylko ty jesteś podłączony do tej sieci? Jeśli są inni użytkownicy można było by się zapytać czy u nich to samo się dzieje. Może masz kogoś znajomego (sąsiada) który ma również internet tą drogą.
To jednak nie w tym leżał problem... Teraz jest jeszcze gorzej...ciezko otworzyc jaka kolwiek strone a na forum mozna napisać jedynie poprzez "szybką odpowiedź"
Tyle że teraz sie czegos dowiedzialem..u sąsiada który ma Windows XP jest ten sam problem (czyli chyba dostawca?) ale u kogo innego kto mieszka 100 metrow dalej i posiada Viste problemu nie ma...Nic z tego nie rozumiem
[ Dodano: 2008-08-21, 20:25 ]
Wgralem nowy firmware i wszystko smiga az milo Dzieki wszystkim za pomoc ) Pozdrawiam