Business everywhere Icon 3g / problem z windowsem 64bit

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
user518
Początkujący użytkownik forum

Business everywhere Icon 3g / problem z windowsem 64bit

Post autor: user518 »

Witam

Otoz tak jak w temacie mam problem wlasnie z aplikacja orange na windowsie 64bit
tzn kiedys to przerabialem juz ale dalem se spokoj z tym i wrocilem do wina 32bit, lecz ten problem powrocil do mnie dosyc szybko jestem zmuszony teraz przeniesc sie na windowsa 64 bitowego poniewaz moj pc tego wymaga dlatego sprawa jest pilna, Z tego co wczesniej sie dowiedzialem z rozmowy z konsultantami z orange aplikacja do business everywhere obslugujaca 64bitowy system nie istnieje...zaczelem zabawe z glob trroterem lecz nawet i on nie pomogl sciagalem kilka wersji tego programu nawet w/g modelu modemu lecz nistety nie znalazl on sterownikow do niego i na tym sie skonczylo...Moze ktos mial z tym juz doczynienia lub posiada wyadrebnione sterowniki do tego modemu ktory wystarczy podstawic zeby windows je zauwazyl...Dlatego zwracam sie z prosba o pomoc w tym temacie ktory nie ukrywam jest dla mnie b.wazny i pilny.

Modem
Icon 3g - z tego co mi wiadmo jest to ta pierwsza edycja icon w koloze bialym
(globesurfer)

SNR:
VP xxxxxxxx

Pozdrawiam

Usunąłem resztę. Wystarczy dwie pierwsze litery. ;)
Ostatnio zmieniony 2008-08-11, 20:30 przez user518, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: Business everywhere Icon 3g / problem z windowsem 64bit

Post autor: bob »

Zobacz czy tu coś jest:
Coś
user518

No niestety sciagnelem ta aplikacje do ktorej podales linka lecz ona nic nie pomogla, dzwonilem ponownie do orange i konsultant podal mi link do bezposrednich aplikacji modemowych i powiedzial ze na 100% bedzie dzialalo co sie okazalo niestety tez nic to nie dalo ;/ nie wiem o co chodzi czy tylko moj modem jest taki uparty ??
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

A tu coś znajdziesz dla siebie?
Tu
user518

Nie chce byc nudny ale to tez nic nie pomoglo ;/ juz nie wiem co mam z tym zrobic...
najlepiej by pasowaly mi stery do xp 64bit moze tez byc vista ale wolal bym xp, ale ciezko cos jet nie wiem skad ten modem jest ze nic do niego nie pasuje nawet ze strony option dobieralem stery w/g SNR i IMEI i tez to nic nie dalo ;/
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Być może jak ładujesz kolejne stery to stare nie są zastąpione nowymi. Spróbuj zmieniać stery przez ich aktualizację w managerze urządzeń.
user518

tak robie dodatkowo usuwam wczesniejsza instalacje w rejestze, tylko ze nawet on nie znajduje sterownikow do modemu i na tym sie konczy zabawa wczoraj sciagnelem wersje glob trrotera podana przez pana z orange i tam w instrukcji bylo napisane jak zrobic ze bedzie katalog Option_ICON_...... itd i tam powinny byc sterowniki i powinienem wybrac tylko wersje systemu 32-64 bit nawet tego katalogu nie ma niestety
Ostatnio zmieniony 2008-08-12, 10:57 przez user518, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Ten będzie?
Ten
user518

niestety tez bez skutku, nawet instalacji nie moge wlaczyc bo wyskakuje ze nie mam uprawnien o.O probuje jako administrator tez nie da rady...sciagnelem inna ersje gtc 2,2 sugerowana ponownie przez orange tez nie chodzi...
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

user518 pisze:niestety tez bez skutku, nawet instalacji nie moge wlaczyc bo wyskakuje ze nie mam uprawnien
Ale bez instalacji tylko jak włożysz modem i zawoła o stery to wskazać ściągnięty katalog. ;)
user518

tak tez robie nic nie daje
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

To może jest jakiś uszkodzony?
Ty go masz z Orange?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Wczoraj instalowalem icon 1.8 z logiem orange najprawdopobniej z zagranicy, ale na viscie 32bitowej(pewien nie jestem) probowalem oba GT menagery, w instalacji zadnego nie bylo sterow ktore by vista uznala za sluszne, nawet w katalogach gdzie byly. Na koniec w akcie desperacji zainstalowalem iplus menager 1.94, i zadzialalo, modem sie zaintalowal. Wydaje mi sie ze te menu z wyborem modemu dziala w tylko w visice - w katalogu z driverami pojawily sie pliki z nazwą modemu.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
user518

Witam

No wiec tak tak mam ten internet z orange, aco do reszty to nie mam juz sil nie wiem o co juz chodzi iplus nie zadzialal probowalem tego sposobu sciagnelem aplikacje do starszych modemow globe trroter 66mb tez nic , no kompletnie nie wiem bez sensu jest to wszystko....
ODPOWIEDZ