Przez 6 dni miałem okazję testować program do komresji danych ONSPEED - moje wrażenia z użytkowania tego programu były bardzo pozytywne. Stronki otwierały się bardzo szybko - średno 3 razy szybciej niż normalnie. Programik posiada wbudowany licznik wedle którego w trakcie trailu pociągnąłem 72 MB po skompresowaniu wyszło 22MB - i za tyle ściągnęło mi z simdaty. Tak więc zapłaciłem 6,60 zamiast 21,60 PLN.
Niestety aby można było korzystać z ONSPEEDA trzeba płacić 40 EURO za rok licencji. I tu nasuwa się pytanie czy warto czy może szukać czegoś innego. Wiem że jest Traffickompressor - też płatny- ale on nie kompresuje plików JPG i GIFF.
Może są jeszcze jakieś inne programy podobnie działające jak ONSPEED a niekoniecznie za 40 EURO - chociaż coraz bardziej skłaniam się do zakupu licencji, która w generalnym rozrachunku powinna się zwrócić w trakcie użytkowania gdyż bazuję na SIMDACIE.
Czekam na Wasze opinie!
Acer Aspire 1356LCi, AMD Athlon 2800+, modem GPRS OPTION na PCMCI
ONSPEED - super sprawa, ale ...?!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
Re: ONSPEED - super sprawa, ale ...?!
A nie wystarczy założyć nowej poczty,podać inne dane i wziąść następne 6 dni testu?
- pimosz
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Program nie najlepszy.
Jedyne co robi to powoduje większą kompresję obrazków i dzięki temu strony otwierają się szybciej.
Ale ja radze wyłączyć obrazki i przeczytać mój post o firefoxie.
Jedyne co robi to powoduje większą kompresję obrazków i dzięki temu strony otwierają się szybciej.
Ale ja radze wyłączyć obrazki i przeczytać mój post o firefoxie.

-
- Początkujący użytkownik forum
Jeśli chodzi o firefoxa to odpada bo nie działa klawisz kierunkowy w touchpadzie, mam operę i działa bardzo dobrze. Z drugiej strony internet bez obrazków to chyba lekkie nieporozumienie - to tak jaby ogladać w kinie film w ciemnych okularach!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- pimosz
- Specjalista bezprzewodowy-junior
TAK?
A kto ma simdate i wczytuje reklamy i inne temu podobne?
Szkoda kasy
A kto ma simdate i wczytuje reklamy i inne temu podobne?
Szkoda kasy