ONSPEED - super sprawa, ale ...?!

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
WIKO
Początkujący użytkownik forum

ONSPEED - super sprawa, ale ...?!

Post autor: WIKO »

Przez 6 dni miałem okazję testować program do komresji danych ONSPEED - moje wrażenia z użytkowania tego programu były bardzo pozytywne. Stronki otwierały się bardzo szybko - średno 3 razy szybciej niż normalnie. Programik posiada wbudowany licznik wedle którego w trakcie trailu pociągnąłem 72 MB po skompresowaniu wyszło 22MB - i za tyle ściągnęło mi z simdaty. Tak więc zapłaciłem 6,60 zamiast 21,60 PLN.
Niestety aby można było korzystać z ONSPEEDA trzeba płacić 40 EURO za rok licencji. I tu nasuwa się pytanie czy warto czy może szukać czegoś innego. Wiem że jest Traffickompressor - też płatny- ale on nie kompresuje plików JPG i GIFF.

Może są jeszcze jakieś inne programy podobnie działające jak ONSPEED a niekoniecznie za 40 EURO - chociaż coraz bardziej skłaniam się do zakupu licencji, która w generalnym rozrachunku powinna się zwrócić w trakcie użytkowania gdyż bazuję na SIMDACIE.

Czekam na Wasze opinie!

Acer Aspire 1356LCi, AMD Athlon 2800+, modem GPRS OPTION na PCMCI
Jarek1233
Stały użytkownik forum

Re: ONSPEED - super sprawa, ale ...?!

Post autor: Jarek1233 »

A nie wystarczy założyć nowej poczty,podać inne dane i wziąść następne 6 dni testu?
Awatar użytkownika
pimosz
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: pimosz »

Program nie najlepszy.
Jedyne co robi to powoduje większą kompresję obrazków i dzięki temu strony otwierają się szybciej.
Ale ja radze wyłączyć obrazki i przeczytać mój post o firefoxie. :)
WIKO
Początkujący użytkownik forum

Post autor: WIKO »

Jeśli chodzi o firefoxa to odpada bo nie działa klawisz kierunkowy w touchpadzie, mam operę i działa bardzo dobrze. Z drugiej strony internet bez obrazków to chyba lekkie nieporozumienie - to tak jaby ogladać w kinie film w ciemnych okularach!

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pimosz
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: pimosz »

TAK?
A kto ma simdate i wczytuje reklamy i inne temu podobne?
Szkoda kasy :)
ODPOWIEDZ