Internet w Erze+iPhone
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet w Erze+iPhone
Witam! Otóż mam pewien problem.
Zamówiłem iPhone 3G w Erze, w przedsprzedaży. Chciałbym oczywiście korzystać z internetu z tego aparatu (jest możliwość korzystania z WiFi, jednak nie wszędzie są hot spoty) i trzeba wykupić jakiś pakiet danych. Za 15 zł u tego operatora mogę mieć pakiet 50 mb. I teraz moje pytanie brzmi: co można zdziałać z takim pakietem danych? Na ile mi to wystarczy? Nie będę ściągał żadnych plików, chodzi o GG, sprawdzanie poczty no i oczywiście surfowanie po stronkach. Liczę, że mi pomożecie. Pozdrawiam! Hanni
Zamówiłem iPhone 3G w Erze, w przedsprzedaży. Chciałbym oczywiście korzystać z internetu z tego aparatu (jest możliwość korzystania z WiFi, jednak nie wszędzie są hot spoty) i trzeba wykupić jakiś pakiet danych. Za 15 zł u tego operatora mogę mieć pakiet 50 mb. I teraz moje pytanie brzmi: co można zdziałać z takim pakietem danych? Na ile mi to wystarczy? Nie będę ściągał żadnych plików, chodzi o GG, sprawdzanie poczty no i oczywiście surfowanie po stronkach. Liczę, że mi pomożecie. Pozdrawiam! Hanni
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet w Erze+iPhone
Zajrzyj np tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=12229
50MB do popisów raczej się nie nadaje, ale GG-poczta-nie za dużo WWW się raczej uda. Oczywiście określić się tego wyraźnie nie da, jak dyktujesz komuś encyklopedię przez GG 24/7 to i 2x tyle będzie mało
50MB do popisów raczej się nie nadaje, ale GG-poczta-nie za dużo WWW się raczej uda. Oczywiście określić się tego wyraźnie nie da, jak dyktujesz komuś encyklopedię przez GG 24/7 to i 2x tyle będzie mało

- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Jak sie chce korzystac z netu w iKlocku to przynajmniej 500 MB by sie przydalo
Bez netu ten telefon to drogi szmelc.
Do tego nie mozna go uzywac jako modemu do komputera

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
Nie sprawia mi to problemu. W szkole mam hot spota, w domu router, tyle że w szkole nie wszędzie sięga. Tak więc godzinka dziennie na strony+ggyagi pisze:Jak sie chce korzystac z netu w iKlocku to przynajmniej 500 MB by sie przydalo Bez netu ten telefon to drogi szmelc.

-
- Stały użytkownik forum
Czy Era nadal ma taktowanie co 100 kB?
- yagi
To zalezy w jakiej taryfie. W Nowej Erze jest 100 kB, w Nowy Komfort 500 kB, Blueconnect 1 kB.Czy Era nadal ma taktowanie co 100 kB?

-
- Stały użytkownik forum
Jesli w szkole masz hot-spota to wykupywanie pakietu danych nie jest Ci potrzebne.
Takie wykupienie danych jest potrzebne gdy chcesz korzystać z hotspota Ery który
jest płatny i trzeba mieć opłacone zalogowanie . Hotspoty Ery najczęściej trafiają się przy jej punktach sprzedarzy , np. w centrach handlowych . Się spotkałem . Tak samo Plus i Orange z tym że Orange ma jeszce w hotelach Orbisu. Wszysko płatne i drogo wychodzi
Takie wykupienie danych jest potrzebne gdy chcesz korzystać z hotspota Ery który
jest płatny i trzeba mieć opłacone zalogowanie . Hotspoty Ery najczęściej trafiają się przy jej punktach sprzedarzy , np. w centrach handlowych . Się spotkałem . Tak samo Plus i Orange z tym że Orange ma jeszce w hotelach Orbisu. Wszysko płatne i drogo wychodzi

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Nie zapominaj o prepaidzie Blueconnect gdzie hot spoty masz za darmo.Tracer pisze:chcesz korzystać z hotspota Ery który
jest płatny i trzeba mieć opłacone zalogowani
I w macach.Tracer pisze:Hotspoty Ery najczęściej trafiają się przy jej punktach sprzedarzy
- yagi
Gdzies mi sie tez obilo o czy KFC lub Pizza Hut.Sundance_kid pisze:I w macach.

-
- Stały użytkownik forum
Orange w planach dla iPhona ma mieć nielimitowany dostęp do internetu przez UMTS/HSDPA oraz Hot-Spoty.Tracer pisze:Tak samo Plus i Orange z tym że Orange ma jeszce w hotelach Orbisu. Wszysko płatne i drogo wychodzi
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Skąd to info?rzęsor pisze:Orange w planach dla iPhona ma mieć nielimitowany dostęp do internetu przez UMTS/HSDPA oraz Hot-Spoty.
-
- Stały użytkownik forum
http://appleblog.pl/cennik-iphone-w-ora ... 9-i-2099zl
W Orange Free Standard jest zastrzeżenie, że mogą limitować po 1 GB, ale w praktyce tego nie robią.
W Orange Free Standard jest zastrzeżenie, że mogą limitować po 1 GB, ale w praktyce tego nie robią.
Ostatnio zmieniony 2008-08-19, 22:52 przez rz?sor, łącznie zmieniany 1 raz.
- bob
- Guru bezprzewodowy
-
- Stały użytkownik forum
199$ * 2 = 399 zł
Niespodzianki nie ma
Niespodzianki nie ma

- bob
- Guru bezprzewodowy
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Od kiedy torzęsor pisze:W Orange Free Standard jest zastrzeżenie, że mogą limitować po 1 GB, ale w praktyce tego nie robią.

-
Czy Wy z tymi cenami czasami nie żartujecie? Dzisiaj jest 21 sierpnia, nie 1 kwietnia.
199$ - iPhone 8GB, w USA, w abonamencie z umową na 2 lata w AT&T.
299$ - iPhone 16GB, w USA w abonamencie z umową na 2 lata w AT&T.
Jeśli ktoś kupi w USA iPhone w cenie poniżej 1000$ bez kontraktu gratuluję zakupu, latałem po NY całe 2 tygodnie i nie dałem rady.
199$ - iPhone 8GB, w USA, w abonamencie z umową na 2 lata w AT&T.
299$ - iPhone 16GB, w USA w abonamencie z umową na 2 lata w AT&T.
Jeśli ktoś kupi w USA iPhone w cenie poniżej 1000$ bez kontraktu gratuluję zakupu, latałem po NY całe 2 tygodnie i nie dałem rady.
-
- Użytkownik forum
Ale jakie abo w tych umowach?
Bo w erze żeby zejść poniżej 700zł z ceną (taka jest przy mojej obecnej taryfie za 70zł netto) musiałem ich trochę poszantażować
Bo w erze żeby zejść poniżej 700zł z ceną (taka jest przy mojej obecnej taryfie za 70zł netto) musiałem ich trochę poszantażować