Huawei E 169 HSDPA PROBLEM

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Lasiu
Początkujący użytkownik forum

Huawei E 169 HSDPA PROBLEM

Post autor: Lasiu »

Witam wszystkich :) Posiadam modem GSM typu Huawei E169
Obrazek

Tak to wygląda, mieszkam w Niemczech w Kolonii prawie w centrum i mam problem z uzyskaniem połączenia Hsdpa, używam tego modemu na laptopie z wgraną Vistą.

Obecny download waha się od 15 kB/s do 20 kB/s

Czasami ale to bardzo rzadko 40kB/s Proszę o pomoc :D
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Huawei E 169 HSDPA PROBLEM

Post autor: YaHooo »

Lasiu pisze:Obecny download waha się od 15 kB/s do 20 kB/s
To jest chyba tylko EDGE, zaś
Lasiu pisze:Czasami ale to bardzo rzadko 40kB/s
to już jest UMTS.

Do łączenia się z internetem używasz pewnie jakiegoś programu. Zatem może poszukaj w nim jakiejś opcji wymuszania połączenia 3G (UMTS/HSDPA). Ewentualnie może być łączenie się na paśmie 2100MHz
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: SQ08 »

Lasiu witamy w E-Plus Deutschland, sieci która właściwie ma najmniej nadajników z HSDPA ze wszystkich sieci niemieckich. Nie wiem czemu się na E-Plus zdecydowałeś, przecież w Köln każdy niemiecki operator ma UMTS/HSDPA tylko, że HSDPA u E-Plus raczej na próżno szukać, o HSDPA możesz raczej zapomnieć. HSDPA E-Plus stale wprowadza w Niemczech i do końca 2008 roku (według szefa E-Plus Pana Dirks'a HSDPA będzie dostępne we ważniejszych miastach oraz miejscach w których jest największy pobór danych itp.
Z tego co się orientuję w Köln odbyły się w tym roku dwa testy HSDPA i HSUPA z prędkością odpowiednią 14.4 Mbit/s oraz 2.0 Mbit/s (Takie są prędkości jeszcze w tym roku wprowadzi Vodafone.de) powiem Ci tyle, że do końca roku w Köln HSDPA będzie tylko jest pytanie z jaką prędkością...Według mojej znajomego który pracuję dla E-Plus start w Köln jest przewidziany na początek 4 kwartału roku 2008.
Jeżeli będę coś nowego jeszcze wiedział to na pewno napiszę...

Pozdro...
Lasiu
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Lasiu »

Już sam nie wiem mogę dać screena
http://img139.imageshack.us/my.php?imag ... nntvo6.jpg
Tak to wygląda, nie moge znaleźć żadnej mapy ani innego programu proszę o pomoc :D
Musiałem dać linka bo coś się nie da
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: SQ08 »

Masz wszystko dobrze ustawione, tak jak napisałem na HSDPA musisz poczekać... Ale na 100% w tym roku w Köln będzie.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”

Steve Jobs.
ODPOWIEDZ