Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.
Witam!
Posiadam modem Option GT COMBO EDGE do 240kbs.Ostatnio prędkości jakie z niego wyciskam to co najmniej ponad 60kBs.Nie są utrzymywane non stop ale co drugi pobierany plik.To wszystko w sieci Orange, limit włąncza mi się po 10GB (nie wiem czemu) .To wszystko po przeinstalowaniu systemu na Viste (lecz wątpię że to coś zmieniło)
Nie mogłem się powstrzymać:P
Ostatnio zmieniony 2008-08-23, 23:46 przez DJMETRIX, łącznie zmieniany 1 raz.
Sony Vaio VPCF11ME - Alcatel One Touch Link Y858 Orange LTE
Ja nie uważam tego za nic dziwnego bo też miałem takie dziwnie "wielkie prędkości" na modemie Commander 2 EDGE w iPluis-ie prędkość wyświetlana wynosiła nawet do 140kbps, niestety pliki i tak ściągały się standardową prędkością czyli do 35kbps.
Wejdź na stronkę www.speedtest.pl i przeprowadź test prędkości, powinna wyświetlić się wartość rzeczywistego pobierania.
Troszeke DJMETRIX sie z jednostkami pogubiles, bo kilobity to sie przez male b pisze, a predkosc w screenie masz kosmiczną chyba ze nowy firefox w kilobitach pokazuje, jesli w kilobajtach to nie wiem jak to sie stalo, przeciez to jest 800kilobitow ponad 3 razy specyfikacja modemu niemozliwe to jest.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
DJMETRIX a zmierz te prędkości jakimś porządnym programem do pomiaru prędkości łącza http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6047 Bo jakoś mi się nie chce wierzyć aby na EDGE można było osiągnąć 107kB/s. I podaj jaką masz prędkość po ustabilizowaniu się transferu.
Potrzebne. Jak się ludzie uczą dzięki forum to nie należy robić kaszany. DJMETRIX Ty już jesteś doświadczony w temacie internetu więc świeć przykładem.
YaHooo pisze:Bo jakoś mi się nie chce wierzyć aby na EDGE można było osiągnąć 107kB/s. I podaj jaką masz prędkość po ustabilizowaniu się transferu.
Może to WiFi złapało? Ikonka się nie pojawiła. Połączenie EDGE działa, ale tylko teoretycznie. Na dole te komputerki się nie świecą w trayu.
DJMETRIX pisze:P.S zainstalowałem program cFosSpeed 4.24.1420
Moim skromnym zdaniem to nie jest zasługa tego programu. Chyba, że tak jakoś steruje przepływem pakietów, że każdy program pokazuje takie wielkie prędkości.
Może w twojej okolicy operator testuję te nowe EDGE które do 1 Mbit/s potrafi prędkości osiągnąć? Mimo wszystko wydaję się być to bardzo interesujące.
Ta opcja z tym nowym EDGE wydaję się być prawdopodobna, ponieważ w Niemczech odbyły się takie testy, więc może teraz czas na Polskę?
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Chciałbym powiedzieć że, ja u siebie na Huawei E220 na EDGE, tez mam teraz bardzo dziwne skoki prędkości wcześniej najczęściej ściągało mi 25-26KB/s a tera często ściąga po 60-90KB/s!!! I sam nie wiem o co chodzi...
A czy to jest ściąganie w środku pliku, czy na początku? Jak na początku ściągania to nie sugerowałbym się tym co pisze Windows. Czym wy mierzycie te prędkości
Wiec tak u mnie jest tak ze jak zacznę pobierać jakiś plik to tak przez 10-20s leci normalnie czyli ok.26KB/s a potem bum i leci po 60-90KB serio!!!! Nom czas się przekłada jak taka prędkość się utrzymuje długo (a tak parę razy miałem) to się skraca czas pobierania... Czyli o co chodzi testują nowe , lepsze EDGE czy co..?
No dobra a pokażcie mi jakiś namacalny dowód tej szybkości w postaci: ściągnę z internetu plik ok. 10MB i ze stoperem liczę czas w którym się ściągnął i podaję na forum