SMS konfuguracyjny od Play przysyła złą konfigurację?
Moderator: Moderatorzy
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
SMS konfuguracyjny od Play przysyła złą konfigurację?
Siedziałem ostatnio w kolejce i chciałem pogadać na GG w telefonie, ale WiFi nie było. Chciałem połączyć się przez GPRS z internetem, ale cały czas wyskakiwał błąd połączenia. Tak samo i na GG i na Operze Mini. Co się okazało. W punkcie dostępowym był błąd (chyba skoro nie działało).
W konfiguracji którą Play przysłał punkt dostępowy był wap a nie internet. Po zmianie na internet internet chodził bez problemu.
W konfiguracji którą Play przysłał punkt dostępowy był wap a nie internet. Po zmianie na internet internet chodził bez problemu.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: SMS konfuguracyjny od Play przysyła złą konfigurację?
ja.michal dlatego ja jestem zwolennikiem wpisywania ręcznie konfiguracji (sam tak mam zrobione). A na stronie producenta telefonu może zdalna konfiguracja jest poprawna.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Tak samo jak jaYaHooo pisze:dlatego ja jestem zwolennikiem wpisywania ręcznie konfiguracji

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No tez jestem zwolennikiem samodzielnej konfiguracji. 
Napisalem to bo moze komus nie dziala i pewnie w tym problem.

Napisalem to bo moze komus nie dziala i pewnie w tym problem.

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Było chyba kilka pytań o PDA, że nie działa i kto wie czy to nie było problemem.
Dlatego dodam link do tego wątku do FAQ.
Dlatego dodam link do tego wątku do FAQ.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Vipera
- Stary wyga bezprzewodowy
Czasem po odebraniu ustawień konfiguracyjnych od operatora niby wszystko jest OK a jednak przy próbie połączenia - amba 
Po prostu okazuje się, że czasem (nie w każdym telefonie ale jednak) trzeba jeszcze uaktywnić odebrane ustawienia.
Jest to może i kłopotliwe ale gdy używa się w fonie kart od kilku operatorów
jest to WTEDY przydatne.

Po prostu okazuje się, że czasem (nie w każdym telefonie ale jednak) trzeba jeszcze uaktywnić odebrane ustawienia.
Jest to może i kłopotliwe ale gdy używa się w fonie kart od kilku operatorów
jest to WTEDY przydatne.