denerwuje mnie to ze mam taki wolny internet gdy jeszcze nawet limitu nie przekroczylem nadajnik jest w miejscowosci oddalonej o jakies 8km w lini prostej jest tam kilka drzew po drodze ae nie ma jakichs wielkich przeszkod tzn wysokich domow lasow itp
zasieg wacha sie kolo 5/6 kresek na 7 mozliwych
czym to moze byc spowodowane
Ostatnio zmieniony 2008-08-31, 12:20 przez bocian, łącznie zmieniany 1 raz.
Próbowałeś dzwonić do Orange? Ja całkiem sprawnie rozwinąłem temat na forum szukając powodów dla któego knoci mi się internet w PLAY, okazało się że to była wina operatora.
Konfucjusz mawiał: lepiej prać niż być "pranym" ;]
wg wszystkich mapek mam zasieg edge i nie wiem juz na jakiej stronie znalazłem nadajnik w Wyszogrodzie nie mam anteny zewnetrznej internet zawsze sie tak mulil
Ostatnio zmieniony 2008-08-31, 13:06 przez bocian, łącznie zmieniany 1 raz.
W ogóle rzadko jest aby ten modem Techlab ED77 osiągał dobre wyniki na EDGE. Być może to co łapiesz to GPRS albo EDGE tylko, że stacja jest przeciążona.
Jeżeli masz możliwości spróbują pożyczyć jakiś inny modem i zobaczysz jak będzie działać.
Możesz również wykorzystać telefon, jeżeli posiada EDGE.
Nie wg mapek tylko wg tego co pokazuje program do łącznie, ewentualnie dioda na modemiem. Jesli łaczysz sie po dialup to mozesz sciagnąc program uzytkownika janek222 (chyba nie przekrecilem nicka) jest gdzies na forum.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
wiec tak znalazlem BTS okolo 2km gdyz zauwazylem ze na kominie cukrownie sa umieszczone nadajniki ineternet dziala nieznacznie lepiej tzn kolo 60-70kbps mam 50zł na antena razem z przesylka moge umiesci antene na dachu domu czyli okolo 5-7m od ziemi jakie zlacze mam modem ed77 bo nie wiem jakiego zlacza szukac??
z gory dziekuje
Ostatnio zmieniony 2008-09-01, 20:34 przez bocian, łącznie zmieniany 1 raz.
bocian pisze:jakie wejscie mam mieć kabel na końcu anteny do modemu ed77 bo nie wiem wiem tylko ze sma ale widze że jest kilka rodzaj sma ( męskie żeńskie itp)