Problem z konfiguracjią routera tp-link wr340gd
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z konfiguracjią routera tp-link wr340gd
chciałbym podzielic łącze na 2 komputery laptop(wifi) i kabelem do stacjonarnego lecz mam stałe ip (łacze osiedlowe) w ustawieniach routera próbowałem wpicać moje ip itd. ale nic nie przynosiło rezultatów nie było dalej neta bardzo prosze o pomoc jak skonfigurowac ten router w tych sprawach jestem troche zielony
Ostatnio zmieniony 2008-09-01, 22:00 przez oj_radziu, łącznie zmieniany 2 razy.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z konfiguracjią routera tp-link wr340gd
Pierwsza sprawa to czy Twój dostawca nie używa jakichś zabezpieczeń typu filtracja MAC kart sieciowych (czyli możesz się połączyć za pomocą odpowiedniej karty sieciowej) albo limit TTL aby sprawdzić tą drugą rzecz zobacz tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=108642#108642
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
zgodnie z tym linkiem TTL jest wporzadku
ale przez router nadal nie działa
ale przez router nadal nie działa
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Zatem może dostawca filtruje jeszcze MAC kart sieciowych. To sprawdzić możesz łącząc się z komputera na którym internet działa, ale możesz zmienić adres MAC karty sieciowej za pomocą której się łączysz za pomocą programu MacMakeUp. Ewentualnie może podczas instalacji internetu musiałeś podawać ten adres lub coś w tym stylu. Jak się nie połączy ze zmienionym MAC'iem to już mamy przyczynę.
Pozdrawiam YaHooo