5Ghz - problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
5Ghz - problem
witam!
wlasnie postawilem nowiuski link...bo na 2.4 byl za duzy balagan w eterze.
Okolo 4 km. anteny w tych samych miejscach co te do 2.4. widocznosc ...hmmm trudno stwierdzic...bo nie mam jak wejsc na konce 6 metrowych masztow...ale na 99.99999 jest ok. Pytanie - czy dlugosc kabla - po ok 6 metrow od anteny do apeka - moze miec taki duzy wplyw...ze ping rwie i jest
od 70 do 1500 ms. Na 2.4 przy minimalnych zakloceniach od konkurentow...ping byl w porzadku - w granicach 7 ms....bez zerwan. Moce apekow i anteny sa wystarczajaco silne.
No to prosze o jakies sugestie...poparte najchetniej doswiadczeniem.
dzieki.
wlasnie postawilem nowiuski link...bo na 2.4 byl za duzy balagan w eterze.
Okolo 4 km. anteny w tych samych miejscach co te do 2.4. widocznosc ...hmmm trudno stwierdzic...bo nie mam jak wejsc na konce 6 metrowych masztow...ale na 99.99999 jest ok. Pytanie - czy dlugosc kabla - po ok 6 metrow od anteny do apeka - moze miec taki duzy wplyw...ze ping rwie i jest
od 70 do 1500 ms. Na 2.4 przy minimalnych zakloceniach od konkurentow...ping byl w porzadku - w granicach 7 ms....bez zerwan. Moce apekow i anteny sa wystarczajaco silne.
No to prosze o jakies sugestie...poparte najchetniej doswiadczeniem.
dzieki.
-
Re: 5Ghz - problem
dziekuje wszystkim za pomoc i zainteresowanie:) na szczescie sobie poradzilem jakos. w sumie no to chyba nie bylo na co liczyc ...skoro wiekszosc zapytan na forum to "jak podlaczyc sie do neta radiowo".
p.s.
5ghz - polecam!!! 2mb po linku 4km....ping do 2 ms
p.s.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Niestety pytających jeszcze na forum jest więcej niż odpowiadających ale mam nadzieje, że kiedyś liczba postów dorówna temu co jest na internecie komórkowymikw pisze:dziekuje wszystkim za pomoc i zainteresowanie:) [...]
w sumie no to chyba nie bylo na co liczyc ...skoro wiekszosc zapytan [...]

Co do Twoich doświadczeń na 5GHz, to jeżeli coś ciekawego się jeszcze pojawi (jakieś doświadczenia) to napisz tu z całą pewnością się przyda

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
roger that!:)
-
- Początkujący użytkownik forum
5GHz link na 4 km
Brak danych o kablach i antenach i ap-ach wyklucza sensowna odpowiedź na postawiony na forum problem. Jeśli problem wystepuje dalej napisz na maila [email protected] i podaj dokładniejsze dane linki na 10 km nie są dla mnie nowościa na 4 km uzyskuję do 36 Mb/s . admin

-
ooo sam pan admin
...nonono ...
no ale ok...przyznaje ze moze danych nie bylo <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font>...ale nie byly one istotne za bardzo. bardziej liczylem na podpowiedz typu - "sprawdz czy nie zamokly ci gniazda " albo cos w tym stylu. to ze sprzet jest dobrze dobrany to ja wiedzialem ...bo taki sam sprzet dziala gdzie indziej. a co do transferow...wiem ze nie jest imponujacy...choc poleci duzo wiecej to 2 mega jest predkoscia ktora w tym wypadku mnie najbardziej interesowala. reasumuja...dzieki za odpowiedz...i nastepnym razem bede pisal na maila...o ile bede mial jakis problem - w co watpie:)
pzdr!

no ale ok...przyznaje ze moze danych nie bylo <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font>...ale nie byly one istotne za bardzo. bardziej liczylem na podpowiedz typu - "sprawdz czy nie zamokly ci gniazda " albo cos w tym stylu. to ze sprzet jest dobrze dobrany to ja wiedzialem ...bo taki sam sprzet dziala gdzie indziej. a co do transferow...wiem ze nie jest imponujacy...choc poleci duzo wiecej to 2 mega jest predkoscia ktora w tym wypadku mnie najbardziej interesowala. reasumuja...dzieki za odpowiedz...i nastepnym razem bede pisal na maila...o ile bede mial jakis problem - w co watpie:)
pzdr!