blueconect w sony ericsson w200i

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
us_strike
Stały użytkownik forum

blueconect w sony ericsson w200i

Post autor: us_strike »

witam!!!
Czy jest ktos kto moze mi podac konfiguracje gprs/internet bo odkad tylko szukam to zawsze znajduje tylko gprs/wap ,a chcialbym podlaczyc mojego soniaka do komputera i wykozystac go jako modem.

PS. Ile teraz kosztuje pakiet 50mb w erze (20zl?????????)

Z góry dziekuje!!!
Podpis niezgodny z regulaminem - usunięty przez Administratora.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: blueconect w sony ericsson w200i

Post autor: YaHooo »

us_strike pisze:chcialbym podlaczyc mojego soniaka do komputera i wykozystac go jako modem.
Znaczy, że chcesz podłączyć telefon do komputera i mieć na komputerze internet? Jeżeli tak to nie potrzebujesz żadnej konfiguracji w telefonie, a jedynie musisz skonfigurować połączenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
us_strike
Stały użytkownik forum

ale jak chce konfiguracje polaczenia w telefonie bo jak mam pakiet wykupiony to jak bede kozystal z wap/gprs to bedzie nie z pakietu tylko z konta normalnie ciagnac kase.
dial-upa to ja umiem zrobić.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Nie zrozumiałeś mnie. Jak telefon ma pracować jako modem to żadne ustawienia w telefonie się nie liczą. A łączenie po GPRS zapewnia Ci wpisanie ciągu inicjującego we właściwościach modemu: AT+CGDCONT=1,"IP","twoj_APN" Ja tak robiłem na swoim telefonie i wykupionym pakiecie w Simplusie. W telefonie nie miałem utworzonych żadnych profili (był dwa dni po kupieniu, więc fabrycznie nie miał nic ustawionego). Bajty były pobierane z pakietu.

Na potwierdzenie moich słów o tym, że ustawienia z telefonie nie mają tu nic do rzeczy przeczytaj wypowiedź Engelbert'a http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=107789#107789
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

YaHooo pisze:Jak telefon ma pracować jako modem to żadne ustawienia w telefonie się nie liczą.
W tym przypadku tak, ale SE to dosc ciekawa marka dla leniwych, przynajmniej w nowszych telefonach, ma funkcje "internet usb" podłączamy komore do kompa istaluje sie wirtualny ethernet 10mbps. Jesli wlczymy tę funkje to podłącza sie "kabel" do karty i juz jedziemy, tylko ta funcja potrzebuje ustawien operatora.
Ostatnio zmieniony 2008-09-07, 19:04 przez krystianb, łącznie zmieniany 1 raz.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

krystianb już rozumiem. Jednak chyba łatwiej jak się ma kabel USB zainstalować do niego sterowniki i żeby system widział telefon jako modem. Jak się ma kabel to powinna być płytka na której wszystko jest. Ewentualnie można użyć oprogramowania do zarządzania telefonem przez komputer i skorzystać z kreatora łączenia z internetem.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

us_strike może ja źle zrozumiałam ale Ty chcesz miec internet w komórce?
Awatar użytkownika
us_strike
Stały użytkownik forum

dobra dzieki juz kapuje YaHooo o co ci biega.
Dzięki za pomoc.

A mam pytanie czy jak mam simlocka na orange i uzyje x-sima na plusa to nie bedzie blokady zadnej na neta bo kiedys slyszalem ze to tylko gsm odblkowywuje???????
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

us_strike pisze:czy jak mam simlocka na orange i uzyje x-sima na plusa to nie bedzie blokady zadnej na neta bo kiedys slyszalem ze to tylko gsm odblkowywuje???????
Na forum jest doniesienie, że to działa z transmisją danych bez problemu http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=112732#112732
Adamusek xD
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Adamusek xD »

Szkoda, że k510i nie ma tego co krystianb napisał, zresztą w200 też nie.
Awatar użytkownika
us_strike
Stały użytkownik forum

a mam jeszcze jedno pytanko a nie chce nowego tematu robić
Czy da sie zrobić domową sieć lan na interfeisie bluetooth,bo slyszalem ze ziomki wspoldziela tak drukarki,internet i inne.
Chciałbym popykać sobie z bratem w cs-a a mam iplusa to wiecie ze sie nie da,moglbym kupic kabel utp, ale moze taniej bedzie dwa adaptery bt zakupic?

PS

Wielkie dzieki za pomoc.Szanuje to bo na pokrewnym forum to mnie od dzieci neo wyzwali ,a nie pomogli nic a nic.

Spadam na obiad!!!! :zdrowko:
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

us_strike pisze:Czy da sie zrobić domową sieć lan na interfeisie bluetooth,
Da się, ale nie jest to najlepsze rozwiązanie.
us_strike pisze:moglbym kupic kabel utp, ale moze taniej bedzie dwa adaptery bt zakupic?
Zdecydowanie nie. Kabel kosztuje ok 1zł/m + końcówki. A jeszcze lepiej kupić zarobiony. Do tego będzie to działać szybciej, stabilniej i łatwiej skonfigurować.
ODPOWIEDZ