adapter usb -> express card

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
gibakrk
Początkujący użytkownik forum

adapter usb -> express card

Post autor: gibakrk »

witam,

mam iplusa express card Merlin U870 czy jakos tak, a w laptopie mam tylko port PCMCIA i zamowilem przez internet w sklepie komputerowym adapter USB->express card, czy zda on egzamin ?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: adapter usb -> express card

Post autor: krystianb »

Wg tego co piszą na allegro to powinien działac, nie współpracuje tylko z GT GEO 201(2) i 301(2) Chyba juz paru osobom na forum udało sie zainstalować tak modem.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
gibakrk
Początkujący użytkownik forum

Post autor: gibakrk »

Prosze o pomoc jak zainstalowac modem merlin xu870 poprzez ten adapter usb... Nie chce korzystac z iplus managera bo czytalem ze spowalnia on system i internet sam... Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 2008-09-17, 14:11 przez gibakrk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

gibakrk pisze:jak zainstalowac modem merlin xu870 poprzez ten adapter usb...
Dokładnie tak samo jak bez użycia przejściówki. Czyli instalacja sterowników modemu + połączenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>
gibakrk pisze:Nie chce korzystac z iplus managera bo czytalem ze spowalnia on system i internet
To nie jest prawda. O ile iPlus Manager spowalnia komputer. O tyle na prędkość działania internetu nie może wpływać.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ