Czy gdy kupię router z wbudowanym punktem dostępowym sieci bezprzewodowej i komputer stacjonarny podłączę do niego kablem, a notebook będzie się łączyć z internetem z routera przez wifi bezprzewodowo i gdyby np. admin się skapował że 2 komputery korzystają z Internetu i zadzwonił w tej sprawie do mnie a ja bym mu wcisnął takie wytłumaczenie:
musiałem kupić router, bo chciałem się zaznajomić z jego obsługą i funkcjami bo mam nawet oddzielny przedmiot na studiach o routerach, ale mam tylko jeden komputer stacjonarny do niego podłączony zgodnie z umową, a to że ktoś mi się włamuje i korzysta z Internetu przez wifi drogą radiową to już nie moja wina, a słabych zabezpieczeń w routerach, a także słabych zabezpieczeń u was.
To co by admin mógł zrobić ? Przecież nie udowodni, że to jednak z moim przyzwoleniem 2 kompy korzystają z Internetu zwłaszcza, że umowa nie zakazuje podłączenia do modemu DSL routera, a złamanie zabezpieczeń np. WEP jest bardzo proste. Nawet jakby nie uwierzył w takie wytłumaczenie to i tak nie mógłby nic mi zrobić, bo nie miałby na to żadnych dowodów, prawda ?