Sieć ad hoc jak skonfigurować krok po kroku

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Godlech912
Użytkownik forum

Sieć ad hoc jak skonfigurować krok po kroku

Post autor: Godlech912 »

Witajcie.
Mam problem z konfiguracją sieci typu ad hoc.
Na komputerze stacjonarnym na którym jest windows xp jest zainstalowana karta WiFi firmy D-Link USB.
W notebooku na którym zainstalowany jest Windows Vista jest wbudowana karta sieciowa.

Połączyć się połączę z laptopem, w komunikatorze sieciowym tez komputery sie widzą, ale nie mozna udostępniać plików. W moich miejscach sieciowych ja nie widze laptopa, zaś na laptopie nie jestem ja widoczny. Pomożecie mi krok po kroku skonfigurować tą sieć tak, abym mógl udostępniać pliki ?? NIE JEST KONIECZNE połaczenie z internetem na notebooku :) Wręcz niewskazane.

Pozdrawiam :zawstydzony:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Sieć ad hoc jak skonfigurować krok po kroku

Post autor: YaHooo »

Godlech912 a jak wpiszesz w pasek exploratora windows adres ip drugiego komputera to możesz wejść w jego zasoby?

A grupa robocza jest taka sama na obu komputerach?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Godlech912
Użytkownik forum

Post autor: Godlech912 »

tak grupa robocza ta sama, a co do exploratora raczej nie działa, nie sprawdzalem, ale w tym wypdku były by komputery widoczne w moich miejscach sieciowych
Ostatnio zmieniony 2008-09-19, 22:25 przez Godlech912, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Godlech912 pisze:ale w tym wypdku były by komputery widoczne w moich miejscach sieciowych
Nie jest to prawda. Jak najbardziej może działać.
ODPOWIEDZ