mam laptopa hp i chciałem rozdzielić sygnał internetowy.wczesniej pracował w sieci, ale ustawienia, które były zostały kompletnie usunięte. Nie znam się jak moge ustawić wirelessa w lapie i do tego skofigurować router belkin f5d9230-4(wireless g plus mimo router).Błagam Was pomóżcie
Gdyby ktoś miał ochote mi pomóc na zywo to zapraszam na gg: 10038602 - jestem na niewidocznym. Lub skype: krzysiaczekiania
pomocy! belkin router+laptop hp comaq nx5000
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: pomocy! belkin router+laptop hp comaq nx5000
Troszkę więcej szczegułów przede wszystkim jak masz dostarczony net??.Jak łączyłeś się przed "kasacją"
ustawień??
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Masz na myśli ustawienia sieci? Ale to nie problem, bo admin Twoje sieci powinien Ci takie ustawienie podać po podaniu numeru klienta w sieci itp.aikidudi pisze:ustawienia, które były zostały kompletnie usunięte
Jak już załatwisz to co powyżej, to też nie powinno być problemu. Wpisujesz te dane i router powinien działać. Więcej informacji o tym masz w <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a> i w moim podpisie o podziale łącza.aikidudi pisze:chciałem rozdzielić sygnał internetowy
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
otóż jest to internet 1mb z virginmedia (uk). wczesniej miałem tylko stacjonarny komputer i łączyłem się bezpośrednio z modemem. teraz mam ten router i tego laptopa, ale zupelnie nie wiem co i jakprzemek20011 pisze:Troszkę więcej szczegułów przede wszystkim jak masz dostarczony net??.Jak łączyłeś się przed "kasacją"ustawień??

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Czyli masz połączenie Internet---modem---komputer, a chciałbyś mieć Internet---modem---router---2 kompy??.W momencie połączenia daj wynik ipconfig/all oraz ping www.wp.pl, z start--uruchom---cmd, a zastosowałeś się do postu admina??