pomocy! belkin router+laptop hp comaq nx5000

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
aikidudi

pomocy! belkin router+laptop hp comaq nx5000

Post autor: aikidudi »

mam laptopa hp i chciałem rozdzielić sygnał internetowy.wczesniej pracował w sieci, ale ustawienia, które były zostały kompletnie usunięte. Nie znam się jak moge ustawić wirelessa w lapie i do tego skofigurować router belkin f5d9230-4(wireless g plus mimo router).Błagam Was pomóżcie
Gdyby ktoś miał ochote mi pomóc na zywo to zapraszam na gg: 10038602 - jestem na niewidocznym. Lub skype: krzysiaczekiania
przemek20011
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: pomocy! belkin router+laptop hp comaq nx5000

Post autor: przemek20011 »

Troszkę więcej szczegułów przede wszystkim jak masz dostarczony net??.Jak łączyłeś się przed "kasacją" :] ustawień??
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

aikidudi pisze:ustawienia, które były zostały kompletnie usunięte
Masz na myśli ustawienia sieci? Ale to nie problem, bo admin Twoje sieci powinien Ci takie ustawienie podać po podaniu numeru klienta w sieci itp.
aikidudi pisze:chciałem rozdzielić sygnał internetowy
Jak już załatwisz to co powyżej, to też nie powinno być problemu. Wpisujesz te dane i router powinien działać. Więcej informacji o tym masz w <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a> i w moim podpisie o podziale łącza.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
aikidudi

Post autor: aikidudi »

przemek20011 pisze:Troszkę więcej szczegułów przede wszystkim jak masz dostarczony net??.Jak łączyłeś się przed "kasacją" :] ustawień??
otóż jest to internet 1mb z virginmedia (uk). wczesniej miałem tylko stacjonarny komputer i łączyłem się bezpośrednio z modemem. teraz mam ten router i tego laptopa, ale zupelnie nie wiem co i jak :cry:
przemek20011
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: przemek20011 »

Czyli masz połączenie Internet---modem---komputer, a chciałbyś mieć Internet---modem---router---2 kompy??.W momencie połączenia daj wynik ipconfig/all oraz ping www.wp.pl, z start--uruchom---cmd, a zastosowałeś się do postu admina??
ODPOWIEDZ