ISP->PC z 2karatmi WiFi/PCI ( jedna odbiór od ISP, druga WLAN)->2 laptopów
Czy jest to mozliwe?
o czym musze pamietać IP i ustawinia w tej lokalnej sieci domowej na WiFi ?
obecnie mam necik od lokalnego ISP ( antenka przy dachu z karta na PCI
dziekuje za wszelkie wskazówki
PS czytam o tym rozwiazaniu APclient+router jednak chcialbym uniknac kosztu ( mini 150pln) a karty bezprzewodowe do PC i w lapkach juz mam.
PS2moze jest jakas opcja posrenia ? np: wlaczony PC + AP ??
nietypowy podzial na 2 laptopy ?? mozliwy ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: nietypowy podzial na 2 laptopy ?? mozliwy ?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez wojteks, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Musisz wiedzieć, że Twój ISP nie limituje TTL.ery pisze:o czym musze pamietać IP i ustawinia w tej lokalnej sieci domowej na WiFi ?
To już lepiej włączony komputer+ICS+ad-hoc. Jak to zrobić masz w moim podpisie.ery pisze:PS2moze jest jakas opcja posrenia ? np: wlaczony PC + AP ??
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
dzieki za odpowiedzi/podpowiedzi.
no niestety mam TTL=1
AP+Router chyba razem wezma mniej energii, jesli nie znajde jakiegos obejscia programowego tego TTL=1 ( ponoc wingate lub podobne softy to potrafia) to chyba zainwestuje w konfiguracje bez kompa.
Pozdr ze slonecznej Piły
no niestety mam TTL=1

AP+Router chyba razem wezma mniej energii, jesli nie znajde jakiegos obejscia programowego tego TTL=1 ( ponoc wingate lub podobne softy to potrafia) to chyba zainwestuje w konfiguracje bez kompa.
Pozdr ze slonecznej Piły
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jest możliwość obejścia przy ICS, parę razy wspominałem o tym na forum. Tylko niestety ostatnio coś oficjalna strona softu nie działała. Ja bym jednak polecił ci zainteresować się routerem i AP, znacznie wygodniejsze rozwiązanie.ery pisze:AP+Router chyba razem wezma mniej energii, jesli nie znajde jakiegos obejscia programowego tego TTL=1
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Oczywiście, że pod tym względem PC będzie bardziej zużywało energię.ery pisze:AP+Router chyba razem wezma mniej energii
Pamiętaj, aby router miał opcję podbicia TTL - bo nie wszystkie mają.ery pisze:to chyba zainwestuje w konfiguracje bez kompa.
Tak samo ja polecam router. Mało że wygodniejsze to i przyszłościoweJo_gurt pisze:Ja bym jednak polecił ci zainteresować się routerem i AP, znacznie wygodniejsze rozwiązanie.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.