Option GE0301 i poprawa zasiegu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Option GE0301 i poprawa zasiegu
Witam.
Od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem modemu Option GE0301 razem z aktywacja BC z ery. Zasadniczo moj problem wyglada tak:
Mieszkam w centrum Katowic, gdzie w mieszkaniu mam 1-2-3 kreski zasiegu hsdpa co moze i powinno mi w zupelnosci wystarczac, lecz niedaleko mnie (jakies 500 m) jest bts Ery i tak sobie mysle czy nie daloby sie tego jakos wykorzystac, aby ten zasieg byl stabilniejszy. Zapytuje wiec drogich i wspaniale poinformowanych forumowiczow co mam zrobic, aby ten zasieg poprawic. Jaka antene kupic i czy w ogole jest sens. Ogolnie srednia predkosc to jakies 1,5 mbit, ale coz, chcialoby sie wiecej :p. Modem ma jakies male wyjscie, najprawdopodobniej na antene, ale ja pojecia zielonego nie mam co mozna z tym zrobic. Pozdrawiam.
Od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem modemu Option GE0301 razem z aktywacja BC z ery. Zasadniczo moj problem wyglada tak:
Mieszkam w centrum Katowic, gdzie w mieszkaniu mam 1-2-3 kreski zasiegu hsdpa co moze i powinno mi w zupelnosci wystarczac, lecz niedaleko mnie (jakies 500 m) jest bts Ery i tak sobie mysle czy nie daloby sie tego jakos wykorzystac, aby ten zasieg byl stabilniejszy. Zapytuje wiec drogich i wspaniale poinformowanych forumowiczow co mam zrobic, aby ten zasieg poprawic. Jaka antene kupic i czy w ogole jest sens. Ogolnie srednia predkosc to jakies 1,5 mbit, ale coz, chcialoby sie wiecej :p. Modem ma jakies male wyjscie, najprawdopodobniej na antene, ale ja pojecia zielonego nie mam co mozna z tym zrobic. Pozdrawiam.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: Option GE0301 i poprawa zasiegu
JA z takim modemem u Orange miałem 7Mbps UL i 1,2 DL.Oli pisze:Ogolnie srednia predkosc to jakies 1,5 mbit

Ustabilizować anteną można - ja to zrobiłem panelową anteną z bestpartnera.
Spytam tylko czy czasem nie zrywa Ci zasięgu od czasu do czasu?
-
Czasami przelacza sie na UMTS a nie powinno (wczesniej zdarzalo sie nielogowanie na hsdpa, a na edge - wymuszenie tego pierwszego pomoglo). Zdarza mu sie tez zerwac, gdy sciagam cosik z torrentow (bywa to irytujace). Bob, moglbys po prostu powiedziec co mam kupic, za ile i gdzie, zeby poprawic opisany wczesniej stan rzeczy? Bylbym bardzo wdzieczny 

- bob
- Guru bezprzewodowy
-
A możecie napisać na forum rozwiązanie? Bezsensu odpowiadanie sobie na priv, bo ktoś szuka rozwiązania podobnego problemu i rozmowa urywa się w połowie.
pozdrawiam
Piotr Paszkowski aka patefoniQ
Obsługa informatyczna, Outsourcing IT - Łódź / łódzkie
http://www.syslink.pl
Piotr Paszkowski aka patefoniQ
Obsługa informatyczna, Outsourcing IT - Łódź / łódzkie
http://www.syslink.pl
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
patefoniq, zerknąłeś na datę ostatniego posta w tym wątku?