ICON 225 nie wykrywa mi dysku instalacyjnego Orange BE
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
ICON 225 nie wykrywa mi dysku instalacyjnego Orange BE
Witam mam problem z modem ICON 225.Zainstalowałem modem z BE wszystko było oki.Ale program BE strasznie zamulał kompa wiec go usunelem i zainstalowałem GlobeTrotterConnect i było oki.Tyle ze pokazuje mi ze łączy się za pomocą wi fi a nie normalnie i na tym programie zrywa mi HSDPA.Wiec chciałem od nowa zainstalować BE ale niestety nie pokazuje juz mi dysku z instalatorem z modemu.Nawet odinstalowałem sterowniki usunelem z dodaj usuń z rejestru wpisy France Telekom i pliki z Program Files i nic.Dalej go nie pokazuje.Co mam zrobić pomóżcie !!!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: ICON 225 nie wykrywa mi dysku instalacyjnego Orange BE
GlobeTrotterConnect jest o wiele stabilniejszą aplikacją od tego $##$@# co orangutan daje, jesli na tym zrywa, to tymbardziej bedzie zrywał na orange. Z racje tego ze Twoj modem jest w trybie NDIS to proponuje zainstalowac aplet optiona, wala sie gdzieś w wątku o globetroterach (przyklejony), a o zamulaczu orange zapomnieć.
Aha jakbyś sie bardzo uparł, to najnowsza instalka orange jest na ich stronie, nalatwiej znaleźć na buisneseverywere.pl czy jakoś tak.
Aha jakbyś sie bardzo uparł, to najnowsza instalka orange jest na ich stronie, nalatwiej znaleźć na buisneseverywere.pl czy jakoś tak.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- bob
- Guru bezprzewodowy
Dziękuję Ci bardzo.krystianb pisze:aplet optiona, wala sie gdzieś w wątku o globetroterach (przyklejony)

Jest jeszcze sposób taki:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=61805#61805
[ Dodano: 2008-09-24, 09:06 ]
O aplecie tu:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=68974#68974
[ Dodano: 2008-09-24, 09:08 ]
Można też zwykłego dial-up`a zrobić tylko wtedy trzeba ręcznie doinstalować modem dla tej karty ale to mija się z celem.
-
- Początkujący użytkownik forum
Dziala juz oki dzieki wielkie ale chcialbym czasem ten modem gdzies indziej podlaczyc i jak n arazie sprawdzalem na 3 kompach na zadnym nie ma autostartu ICONA ze sterownikami.Wiec co mam zrobic w takiej sytuacji???
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez pit-66, łącznie zmieniany 1 raz.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Nie ma autostartu bo zdaje się, że Orange wycina tą dogodność czy też niedogodność. Możesz nosić sterowniki na jakieś pamięci usb (stery w przyklejonych tematach) lub poszukać tematu o przeflashowaniu modemu na taki, który będzie startował ze sterami. Flashowania jednak nie polecam ze względu na możliwość popsucia sprzętu.