www.wieprz.net/bts - znajdź swoją lokalizacjęSaiuri pisze:W takim razie jak mam sprawdzić gdzie jest nadajnik?

Moderator: Moderatorzy
www.wieprz.net/bts - znajdź swoją lokalizacjęSaiuri pisze:W takim razie jak mam sprawdzić gdzie jest nadajnik?
Moim zdaniem warto. Ja mam modem 3.6mb/s i uzyskuję prędkości rzędu 2.8mb/s. Jak znajdziesz się w zasięgu HSDPA to moim zdaniem warto brać coś co oferuje największe możliwości.Saiuri pisze:P.S. Warto brać te modemy 7,2?
Poza tym dziś już chyba żaden op nie oferuje modemów 1.8/3.6...YaHooo pisze:Jak znajdziesz się w zasięgu HSDPA to moim zdaniem warto brać coś co oferuje największe możliwości.
Nie wiem czy Play nie stawia nodeB 1.8, bo i tak u nich prędkość przycięta jest do 1mb/sPatryk_ pisze:Poza tym dziś już chyba żaden op nie oferuje modemów 1.8/3.6...
Kiedy zaczęła się moja przygoda z iPlusem osiągałem transfery 2,5mbps niezależnie od pory dnia i nocy. Teraz takie transfery osiągam tylko i wyłącznie w nocy.YaHooo pisze:Poza tym obciążenie stacji może się zmieniać w czasie i możesz osiągać różne prędkości w zależności od pory dnia.
Możesz nawet nie używać żadnego oprogramowania. Wystarczy sam <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> A jak koniecznie chcesz mieć jakieś oprogramowanie to użyj programu naszego forumowego kolegi TopNetInfo, ewentualnie oprogramowania producenta modemu. Ja odradzam programu operatorów. W szczególności iPlus ManageraSaiuri pisze:Oby oprogramowanie nie było tak wnerwiające jak Strefa Neo...![]()
Ja dalej przy założeniach jak w tym poście http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38124#38124 będę się upierał, że ma sens.Lord_Vader pisze:Czy internet za pośrednictwem sieci komórkowych ma sens?!
Jak najbardziej nie ma to sensu. Chyba, że nie posiada się żadnej innej alternatywy tak jak ja.
A o Playu nie myślałeś?Ostatecznie pozostaje mi wybór iplus
Wiesz skoro wymyślają coraz to nowe technologie przesyłu danych za pomocą tych sieci to jednak chyba powoli staje się równorzędną usługą jak telefonyja.michal pisze:Bo to ogólnie jest jako dodatek a nie jako podstawowa usługa u operatorów komórkowych.
Podstawową usługą zawsze były i będą połączenia głosowe.ja.michal pisze:Bo to ogólnie jest jako dodatek a nie jako podstawowa usługa u operatorów komórkowych.
Chyba MMS bo SMS może iść i przez CSD a nie pakiet.marens pisze:ednak mający coraz większą wagę tak jak np. SMS.
Akurat nie pisałem o typie transmisji, tylko popularności.ja.michal pisze: Chyba MMS bo SMS może iść i przez CSD a nie pakiet.
No właśnie ja tam SMS'uje o wiele więcej niż dzwonię. Tak samo używam internetu komórkowego znacznie więcej niż dzwonię. Zatem jak dla mnie to jest podstawowa usługa operatora komórkowego.marens pisze:Internet to jest dodatek, jednak mający coraz większą wagę tak jak np. SMS.
Wiesz moje refleksje na ten temat są podobnie, więc nie ma za comichał pisze:Sorry, że takie moje refleksje, ale temat taki refleksyjny troszeczkę![]()