Witam,
tak sie sklada, ze musze sciagnac pewien plik ktory jest dostepny TYLKO na emule i nie moge w zaden sposob zdobyc hi-id.
Mam w parametrach polaczenia to samo IP ktore podaja mi serwisy diagnozujace typu www.mojnumerip.pl.
Mam takze wylaczone wszystkie firewalle (windowsowy oraz avast'a).
Co moze byc przyczyna? Sprawa jest pilna bardzo prosze o pomoc.
pozdrawiam serdecznie
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-09-29, 15:56 ]
Poprawa pisowni.
Publiczne IP w Orange ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Publiczne IP w Orange ?
Ostatnio zmieniony 2008-09-29, 14:55 przez ICEB, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Publiczne IP w Orange ?
Wychodzi na to ze IP nie jest "w pełni routowalne" tak jak w plusie darmowe. Jedyny sposob na ip w pełni zewnetrzne, to wykupienie go u operatora, nie wiem czy u pomarańczy w ogole jest taka mozliwość. Zadzwoń do bok.ICEB pisze:Mam w parametrach polaczenia to samo IP ktore podaja mi serwisy diagnozujace typu www.mojnumerip.pl.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Publiczne IP w Orange ?
ICEB nie znam dokładnie emule i nie wiem czy w nim to się da. Ale może spróbuj użyć jakiegoś serwera proxy maskującego IP.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)